Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Időpont: 2022-06-15, Körutazás Ugandában, Körutazás Ugandában
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 10 éj 929000.00 Ft/fő, 2F

1 ágyas szoba 10 éj 929000.00 Ft/fő, 1F

Leírás

Uganda körutazás - Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába!

Programok

1.nap Budapest > Entebbe > Kampala

Indulás Budapestről átszállással Entebbébe, érkezés az esti órákban, majd transzfer Kampalába.

Szállás: Kampala (1 éj)

2.nap Kampala > Murchison Falls Nemzeti Park

Reggeli után rövid városnézés Kampalában, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba, mely Uganda első nemzeti parkja lett 1952-ben. (kb. 5 órás utazás) A 3.840 km? nagyságú park 76 emlős,- és 450 madárfajnak ad otthont, így nagy valószínűséggel láthatunk elefántokat, zsiráfokat, bivalyokat, antilopokat és krokodilokat is. Útközben a park felé megállunk a Ziwa Orrszarvú-menhelyen, ahol megismerkedhetünk a menhely orrszarvú-megőrzési programjával is. Jelenleg 25 fehér orrszarvúnak ad otthont a menhely, hatalmas, szavannás területen élnek az állatok, melyeket kb. az egyórás trekking során a helyi vadőrök segítségével egészen közelről mi is becserkészhetünk. Programunk után folytatjuk az utunkat Murchison Falls felé.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park (2 éj)

3.nap Murchison Falls Nemzeti Park

Reggeli előtt már korai vadlesre indulunk, mert ilyenkor még láthatjuk az éjszakai életet élő állatokat is. Reggeli a szálláshelyen, rövid pihenés, majd délután hajózás a Murchison-vízeséshez, ahol a Nílus Viktória-Nílus ága igen látványosan, egy 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. Samuel Baker brit felfedező volt az első európai, aki a Nílus folyását feltérképezte, és ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta a 19. század derekán. A hajózás után mintegy 50 perces trekkinggel jutunk fel a vízesés tetejére, majd a programunk után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park

4.nap Murchison Nemzeti Park > Kibale Nemzeti Park

Churchill egykor Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, és ezt mi is megtapasztalhatjuk, amikor a Nagy-hasadékvölgy nyugati ágán haladva a Kibale Forest Nemzeti Parkba igyekszünk! A táj megváltozik, hegyes-völgyes látképek váltakoznak helyi falvakkal és végeláthatatlan teaültetvényekkel, utunkat pedig a Rwenzori-hegység sziluettje kíséri. Ez a látványos hegység Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán húzódik, legmagasabb csúcsa 5109 m magas, és a Kilimanjaro, valamint a Kenya-hegy mellett, csak a Rwenzorin találhatunk hóval borított csúcsokat Afrikában. Ebéd Fort Portalban, majd a szállásunkra megyünk.

Szállás: Kibale Forest Nemzeti Park (2 éj)

5.nap Kibale Nemzeti Park

Reggeli után meglátogatunk egy helyi közösséget, ahol megismerkedünk többek között a híres ugandai kávé tradicionális elkészítésével is. Ebéd után következik utazásunk egyik fénypontja, ugyanis természetes élőhelyükön láthatjuk a csimpánzokat és más majmokat is! Először a nemzeti park vadőre tart tájékoztatót a program részleteiről, majd megkezdjük félnapos túránkat. A csimpánzokon túl lencsevégre kaphatunk csuklyás cerkófokat, vörös kolobuszokat, galléros mangábé majmokat, egzotikus madarakat és pillangókat is.

Szállás: Kibale Forest nemzeti Park

6.nap Kibale Nemzeti Park > Queen Elizabeth Nemzeti Park

Ma továbbutazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, mely Uganda második legnagyobb szavannás parkja, és amely az ország négy nagy emlősének, az elefántnak, bivalynak, oroszlánnak és a leopárdnak az élőhelye. Érkezés után meglátogatunk néhány faluközösséget, melyek a George-tó partján találhatók, és főleg halászatból élnek.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park (2 éj)

7.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park

Reggeli után szafarira indulunk a nemzeti parkban, ahol a már említett nagyvadakon kívül láthatunk kobokat, azaz mocsáriantilopokat is, melyek nagy számban élnek ezen a vidéken. Ezt követi az oroszlánles a helyi vadőrökkel, így a nemes nagyvadak látványa garantált! Délután hajózni indulunk a Kazinga-csatornán, mely a George,-és az Edward tavat köti össze. A George-tó a Nagy-Hasadékvölgy tórendszerének egyik tagja, és akárcsak a térségben elhelyezkedő többi tavat, ezt is a brit uralkodócsalád egyik tagja után nevezték el, történetesen V. György brit király után. A tóból délnyugati irányban az  Edward-tó felé folyik el a tóban felgyülemlő plusz vízmennyiség a Kazinga-csatornán keresztül. Henry Morton Stanley volt az első európai 1875-ben, aki látta a tavat, miután a Katonga-folyó nyomvonalát követve eljutott idáig a Viktória-tótól.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park

8.nap Queen Elizabet Nemzeti Park > Bwindi Nemzeti Park

Ma elhagyjuk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkot, és továbbutazunk a Bwindi, más néven Áthatolhatatlan Nemzeti Parkba, melyet részben síkvidéki, részben hegyi erdő borít, és Afrika egyik leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. Sok veszélyeztett fajnak az élőhelye, közülük néhány csak itt található. A Park az UNESCO Világörökségek része. Érkezés a szálláshelyre a késő délutáni órákban.

Szállás: Bwindi Nemzeti Park (2 éj)

9.nap Bwindi Nemzeti Park

Kétségtelenül az utazásunk csúcspontja a mai nap, amikor gorilla-trekkingre indulunk! A gorillák a legnagyobb emberszabású majmok, a hímek elérhetik a 183 cm-s magasságot és a 267 kilogrammot. A nőstények jóval kisebbek, legfeljebb 113 kilogrammosak. Esőerdőkben, köderdőkben élnek, akár 4000 m-es magasságik is felhúzódhatnak. Gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak, és a földön élnek. Testsúlyukat hátsó lábaik hordozzák, de mivel járás közben erősen előre dőlnek, ezért menet közben két öklükre támaszkodnak. A legújabb, bíztató jelentések szerint több mint 1000-re emelkedett az utóbbi években a kihalás szélén álló hegyi gorillák száma, melyből kb. 400-an a Bwindi Nemzeti Park területén élnek. Amikor a trekking során a csapat eléri a gorillacsaládot, akkor egy órát lehet szigorú szabályok betartásával a közelükben tartózkodni! ( A trekking 2-9 órás időtartamú is lehet, és szükséges hozzá a megfelelő kondíció!)

Szállás: Bwindi Nemzeti Park

10.nap Bwindi Nemzeti Park > Kampala

Reggeli után visszaindulunk Kampalába. Ebédre megállunk az Igongo Kulturális Központnál, majd az Egyenlítő emlékművénél is. Délután érkezünk meg Kampalába, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Kampala (1 éj)

11.nap Viktória-tó > Kampala > Budapest

Délelőtt pihenés a szállodában, majd délután városnézésre indulunk Kampalában. Ezután utazás a Viktória-tóhoz, ahol behajózunk a közeli szigetekhez, hogy szerencsés esetben lencsevégre kaphassuk a ritkán látható papucscsőrű madarat. Ebéd, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti járattal indulunk hazafelé.

12.nap Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárókon
 • a második naptól teljes ellátás a körutazás alatt, Kampalába visszatérve félpanzió
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking belépővel
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.320.000 Ft (egyénileg is megvásárolható)
 • gorilla trekking 700 Usd (helyszínen fizetendő)
 • Uganda vízum+kiállítási díj 25.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 325 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető az adott ország devizanemében is, elkerülve ezzel az árfolyam-különbözetből adódó esetleges árnövekedést.  

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztevő esetén az árak módosulnak!

Tervezett menetrend:

Budapest-Amszterdam 06:35 - 08:40
Amszterdam-Entebbe 11:30 - 22:55

Entebbe -Amszterdam 23:59 - 07:25
Amszterdam-Budapest 08:50 - 10:50

Szállás

Murchison NP: Parkside SafariLodge
https://www.parksidesafarilodge.com/

Kibale NP: Chimpanzee Forest Guesthouse
https://www.chimpanzeeforestguesthouse.com/

Queen Elizabeth NP: Elephant Hab Lodge
https://elephanthablodge.com/

Bwindi NP:  Gorilla Havens Lodge
http://www.bwindigorillahaven.com/accommodations/

Kampala: Dolphin Suites
https://www.dolphinsuites.co.ug/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

További érintett desztinációk: Uganda - Körutazás Ugandában - Körutazás Ugandában » Uganda - Entebbe - Entebbe
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás