A Nílus menti birodalom, Egyiptom

Időpont: 2022-10-14, Nílusi hajóút , Luxor-Asszuán
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 7 éj 298000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Leírás

Leírás:

?  3 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
?  Ami a Nílust kordában tartja: az Asszuáni-gát
?  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Transzfer a szállodába (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KAIRÓ - GÍZA

Gízába utazunk. Itt látható Egyiptom három leghíresebb piramisa, melyek az Óbirodalom idején épültek, kb. 5000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a piramisok őrzőjét, a Szfinxet is. Programunk végén visszatérünk Kairóba. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy parfüm és papírusz boltban. Kairóban ellátogatunk az Egyiptomi múzeumba, valamint a híres Khan el-Khalili bazárba. Vacsora, majd lehetőség van egy zenés fényjáték megtekintésére a piramisoknál.

3. NAP: KAIRÓ - SZAKKARA - MEMPHIS

Elutazunk Szakkarába. Itt található az ókori főváros, Memphis legősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Kairóba visszaérve megnézzük a Salah ElDin citadellát és a Mohamed Ali mecsetet. Este megtekinthetünk egy zenés hastánc műsort.

4. NAP: KAIRÓ - ASSZUÁN

Transzfer a repülőtérre, utazás Asszuánba. Itt megnézzük a híres Asszuáni-gátat, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Programunk végén hajóra szállunk. Ebéd a hajón. Délután megnézzük Philai ókori templomegyüttest, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Vacsora és szállás a hajón 3 napon keresztül.

5. NAP: HAJÓ - ABU SIMBEL - KOMOMBO - EDFU

Reggeli a hajón. Fakultatív kirándulás Abu Simbel-be buszszal. E műemléknek különleges története van, mivel el kellett költöztetni eredeti helyéről. Hogy miért, azt idegenvezetőnk elmeséli. Délután hajózunk Komombo felé, ahol megnézzük a Sobek templomot. Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt. Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 90 USD

6. NAP: HAJÓ - EDFU - LUXOR

Reggeli után Edfuban a Horus templomot nézzük meg. Ebéd a hajón. Luxorba érkezve a Karnak templomot látogatjuk meg.

7. NAP: LUXOR - KAIRÓ

Ezen a napon Luxor látványosságait fedezzük fel: Királyokvölgye, Hatsepszut-temploma, Memnon Colossus, Luxor temploma. Programunk végén transzfer a repülőtérre, majd visszautazunk Kairóba, szállás, vacsora.

8. NAP: KAIRÓ - BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, és a menetrend függvényében hazautazunk Budapestre. Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 és 5 csillagos szállások

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Hajóval

További érintett desztinációk: Egyiptom - Nílusi hajóút - Luxor-Asszuán » Egyiptom - Nílusi hajóút - Kairó-Luxor-Asszuán » Egyiptom - Körutazás Egyiptomban - Körutazás Egyiptomban » Hajóutak - Nílusi hajóutak - Nílusi hajóutak » Egyiptom - Kairó - Kairó
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás