Szilveszter a világ legszebb tájain

Nyaralás és körutazás 2022-2023

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2023

magyar idegenvezetővel

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2023

Részletek

Közép-Amerika hat országa

Panama, Körutazás Panamában, Körutazás Panamában Útazonosító: 507987
 • Szálláskategória: Hotel ***+
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Egzotikus út, Körutazás

Leírás

Közép-Amerika hat országa  körutazás - Miért éppen ide?

Guatemala indián neve ,,tűzokádó hegy", amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Tobzódó színek, pogány hagyományok, nyakon öntve az egykori spanyol anyaország koloniális stílusával: ez mind Guatemala, amelyet kiválóan lehet társítani egy utazáson belül a közép-amerikai földhíd országaival. Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, majd levezetésként megcsodáljuk Panamaváros felhőkarcolóit és a csatornán átkelő hajókat.

Programok

1.nap Budapest > Panama
Elutazás menetrendszerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Érkezés a délutáni órákban Panamavárosba, majd transzfer a szállodába.

Szállás: Panamaváros (3 éj)

2.nap Panamaváros
Ma városnézésre indulunk Panamavárosban, melyet 1519-ben alapított Pedro Arias de Ávila.  A város a Peruból irányuló kereskedelem egyik tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti helyétől 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a Csatorna építése.  Megismerkedünk a történelmi múltú város nevezetességeivel: megállunk Ó-Panama romjainál, majd a Panama Csatornához megyünk,  ahol megtekintjük a zsilipes átkelést a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt.

Szállás: Panamaváros

3.nap Gatún-tó > Portobelo > Panamaváros
Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize,  mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Kishajóval túrát teszünk a tavon, majd Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő  Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.

Szállás: Panamaváros

4.nap Panamaváros > San José (Costa Rica)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás San Joséba, Costa Rica fővárosába. A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Érkezés után félnapos városnézés San Joséban, megismerkedünk a Belvárossal, megállunk az Operánál és a Katedrálisnál is.

Szállás: San José (3 éj)

5.nap Tirimbina Rezervátum > Sarapiquí-folyó
Reggel az Tirimbina Biológiai Rezervátumba utazunk, hogy megismerkedjünk az esőerdők meseszép világával. Costa Rica az amerikai kontinens ökológiai hídja, ahol találkozik az északi és a déli földrész élővilága. Tudósok szerint a világ növény-és állatfajainak öt százaléka megtalálható az országban, nem véletlenül Costa Rica az ornitológusok és a természetkedvelők Paradicsoma! Az esőerdőben tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd hajózunk a Sarapiquí-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Costa Ricát példamutató természetvédelem jellemzi, számtalan nemzeti parkját az ökoturizmus jegyében üzemelteti.

Szállás: San José

6.nap Doka Kávéfarm > La Paz-vízesések
Costa Ricában kihagyhatatlan élmény a kávékóstolás, hiszen az országot a világ fő kávétermelő területei között tartják számon. Manapság több mint 100 kávécserje jut minden lakosra, az ország területén közel 400 millió kávéfa található. A 3,5 millió fős lakosság közel 12%-a kávéiparban dolgozik. Igazi nagy kávé-nemzetként, Costa Rica volt az első közép-amerikai ország, amely tudományos újításokat és mezőgazdasági technológiákat alkalmazott, amelyek kiváló színvonalra emelték a kávétermesztést és feldolgozást. A kávé farm remek bemutatója után a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba.

Szállás: San José

7.nap San José > Granada (Nicaragua)
Ma elköszönünk Costa Ricából, és reggeli után buszunkkal Nicaraguába utazunk. (390 km) A földi határátkelés után egy egészen különleges országba érkezünk, amelyet még nem fertőzött meg a tömegturizmus. Ez a csodálatos vulkánokban, tavakban, nemzeti parkokban és kultúrában gazdag ország igazi időutazás lehet sok honfitársunk számára, ahol a szocreál békésen megfér a koloniális örökséggel. Granada, ahol az éjszakát töltjük, ez utóbbinak a legszebb példája, melynek nyüzsgő főterén hamisítatlan latin hangulat uralkodik a késő éjszakai órákig.

Szállás: Granada (1 éj)

8.nap Granada > Managua
Reggeli után félnapos sétás és fiákeres városnézésre indulunk Granadában, mely Nicaragua legrégebbi spanyol települése, 1524-ben alapították. A Nicaragua-tó északi végében, az 1344 m magas Mombacho-vulkán lábánál fekszik, és a 19. században az ország függetlenségi mozgalmainak a központja volt. Megtekintjük a Szent Ferenc kolostort, a La Merced templomot, melynek tornyából fantasztikus kilátás nyílik a városra. Városnézésünk után hajózunk a Nicaragua-tavon, melyen több száz kisebb-nagyobb sziget található. Délután a mintegy 50 km távolságra fekvő fővárosba, Managuába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Managua (1 éj)

9.nap Managua > San Salvador (El Salvador)
Reggeli után megismerkedünk Managua nevezetességeivel. Az ország fővárosa 1858 előtt León volt, Managua ekkor még kis faluként létezett, és az volt még az 1846-os függetlenség kikiáltása táján is. Hamarosan azonban Managua lett az ország új fővárosa, s ettől kezdve gyors fejlődésnek indult. Felmegyünk a kilátódombra, ahol egykor a Somoza diktátorok rezidenciája állt, majd megnézzük a Főteret, ahol az egykori Katedrális és Kongresszusi Palota látható. A Belvárosban nagy károkat okozott az 1972-es földrengés, az egykori elegáns épületek helyére modern stílusú lakóházak kerültek. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, ahonnan San Salvadorba utazunk.

Szállás: San Salvador (2 éj)

10.nap San Salvador > Joya de Cerén
Délelőtt városnézésre indulunk San Salvadorban. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceánól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot és az Archeológiai Múzeumot. Ezután Joya de Cerénbe indulunk, Közép-Amerika Pompeiébe, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.

Szállás: San Salvador

11.nap San Salvador > Copán (Honduras)
Reggeli után busszal Hondurasba utazunk, majd kora délután megérkezünk Copánba, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, és virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetességei az egymásbra épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el.

Szállás: Copán (1 éj)

12.nap Copán > Quirigua > Flores (Guatemala)
Ma hosszabb buszozás vár ránk, mert Guatemalába, a maja civilizáció bölcsőjébe utazunk. Útközben megállunk Quiriguában, mely  az egykori maja birodalom déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az Unesco kulturális világörökségnek része. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát. Délután megérkezünk a dzsungelben található szállásunkra, Floresbe, ahol az éjszakát töltjük.

Flores (2 éj)

13.nap Tikal
Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal - ,,A hangok helye" - a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

Szállás: Flores

14.nap Flores > Guatemalaváros > Antigua
Egy reggeli járattal elrepülünk Guatemalavárosba, ahonnan mintegy egy órányi buszútra található Guatemala legszebb városa, Antigua. Félnapos sétás városnézésünk során megismerkedünk a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal. Antigua egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres főutcájában járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnak, kis szerencsével este pedig láthatjuk a Fuego vulkánon izzó lávát is.

Szállás: Antigua (1 éj)

15.nap Antigua > Chichicastenango > Atitlán-tó
Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Körbejárjuk a piacot, bemegyünk a zöldség- és gyümölcsárusok közé, majd megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. A Santo Tomás templom arról is híressé vált, hogy itt találták meg a maják szent könyvének, a Popol Vuhnak is az egyik példányát.  Programunk után továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz.

Szállás: Atitlán (1 éj)

16.nap Atitlán-tó > Antigua
Délelőtt bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Az Atitlán-tó 1560 méterrel található a tengerszint felett, az ország 2. legnagyobb tava: 18 km hosszú, legnagyobb szélessége 10 km, és több mint 300 méter mély. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Meglátogatunk egy szövőműhelyt, és Santiago de Atitlán híres templomát, majd egy rövid szabadidő keretében lehetőség van vásárlásra is. Hajós programunk után visszatérünk Antiguába.

Szállás: Antigua (1 éj)

17.nap Antigua > Guatemalaváros > Mexikóváros
Reggel transzfer Guatemalavárosba, ahonnan először Mexikóvárosba utazunk, majd az esti órákban frankfurti átszállással Budapestre indulunk.

18.nap Frankfurt > Budapest
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezést 3-4* szállodákban, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+ illetékek: kb.980.000 Ft
 • kilépési illetékek a határokon kb. 70 Usd
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravalók, személyes fogyasztás
 • félpanzió ( kb.15 USD-ba kerül egy főétkezés)

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.
A programban feltüntetett árak 1Usd = 420 Ft árfolyamig érvényesek

Tervezett menetrend:

13APR  BUDAPEST FRANKFURT             06:30 08:15
13APR  FRANKFURT PANAMA CITY         11:50 16:40

16APR  PANAMA CITY SAN JOSE             09:50 10:12

21APR  MANAGUA SAN SALVADOR          18:00 18:55

29APR  GUATEMALA CITY MEXICO CITY  12:55 16:20 

29APR  MEXICO CITY FRANKFURT          20:50 14:50+1
30APR  FRANKFURT BUDAPEST              16:35 18:10

Szállás

Antigua: Hotel Villa Colonial***
http://www.villasdeguatemala.com/hoteles

Atitlán: Hotel Villa Santa Catarina***
http://www.villasdeguatemala.com/hoteles

Tikal: Hotel Villa Maya****
http://www.villasdeguatemala.com/hoteles

San Salvador: Hotel Mirador Plaza****
http://www.miradorplaza.com/

Managua: Hotel Camino Real*****
http://caminoreal.com.ni/

Granada: Hotel La Gran Francia****
https://www.lagranfrancia.com/

San José: Hotel Palma Real****
https://www.hotelpalmareal.com/en/

Panama City: Hotel Radisson****
https://www.radisson.com/amador-hotel-pa-8001/panpnca

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-04-13 - 2023-04-30 15 éj 2 ágyas szoba Reggeli 1.299.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok