Akciós szilveszteri utazások

 2023-2024

Részletek

Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2023-2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Jordán körút *****, Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában, Körutazás Jordániában Útazonosító: 537398
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz (repülőjegyet és illetéket is).

Leírás

Programleírás:

VÁLASZTHATÓ TURNUS: 8 NAP - 7 ÉJ

1. NAP: BUDAPEST / AQABA
|Elutazás Aqabába charter járattal, érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Aqabában.

2. NAP: AQABA (PETRA)
|Reggeli után utazás Petrába. Egyetlen jordániai utazás sem lehet teljes az ókori nabateusok központjának, Petra városának meglátogatása nélkül. Petra végtelen városát teljes egészében kézzel vésték a vörös homokkő sziklákba. Titokzatos és lenyűgöző hely, ahol örök tisztelet övezi e letűnt civilizációt. A hegységek természeti gazdagsága fenséges módon ötvöződik a nabateusok kifinomult kultúrájával és lenyűgöző építészetével, akik színházakat, templomokat, síremlékeket, házakat és utakat építettek ezen a varázslatos helyen. Nem meglepetés, hogy Petra városát az UNESCO a világörökség részévé választotta. Délután elutazás busszal Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban.

3. NAP: AMMAN (AMMAN, JERASH)
|Reggeli után városnézés Jordánia fővárosában, Ammanban, mely gyönyörű jordán metropolisz hét dombon terül el. Ammanban megnézzük a 6000 férőhelyes római amfiteátrum maradványait, felkeressük az odeonnak - vagyis az 500 férőhelyes koncertteremnek a romjait, illetve látogatást teszünk az egykori hatalmas fellegvárhoz, a Citadellához is, ahonnan páratlan szépségű a város panorámája. Ezután még meglátogatjuk a Jordán Régészeti Múzeumot, melyben látható többek között a híres Kumrán tekercs. Innen továbbutazunk észak felé Jerashba, ahol felkeressük a lenyűgöző római kori várost. Itt megcsodálhatjuk Hadrianus császár diadalívét, sétát teszünk az Ovális téren, megtekintünk Zeusz és Artemisz templomát, végighaladunk Jerash egykori főútján, a Cardon, végül megnézzük a római színházat, ahol évente megrendezésre kerül a jareshi zenei fesztivál. Vacsora és szállás Ammanban.

4. NAP: AMMAN (JERUZSÁLEM)
|Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programelehetőség: Egész napos Jeruzsálem: Autóbuszunkkal a hajnali órákban indulunk a kb 6 órás útra, a Sheikh Husszein jordán-izraeli határátkelőhelyig. A határátkelés pontos időtartama teljes mértékben a jordán és izrael oldal hivatali szervektől függ! Részletes biztonsági ellenőrzésen esünk át! A határtól kb másfél órás további út vár ránk Jeruzsálemig (a pontos érkezési idő a határátkelés időtartamán múlik). Jeruzsálemben megtekintjük az Olajfák-hegyét, ahonnan az óváros panorámája tárul elénk, és madártávlatból láthatjuk az összes fontosabb nevezetességét. A nap folyamán sétát teszünk Jeruzsálem óvárosában (Siratófal, Via Dolorosa, Szent Sír Bazilika, Sion hegy, Getshemani-kert, Minden nemzetek temploma). A látnivalók pontos megtekintési sorrendje a helyi viszonyoktól függően változhat! Számos egyéb nevezetességet is látunk majd buszos és gyalogos utunk során (pl Sziklamecset, Al-aksza mecset, Dávid városa, Dominus flevit templom, Qidron völgye, Mária Magdolna ortodox templom). A nap folyamán egy ebéd benne van a kirándulás árában (italfogyasztás nélkül) Délután 17:30 körül visszaindulás a Sheikh Husszein határátkelőhelyre. Határátkelés után visszatérés Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban.

5. NAP: HOLT-TENGER (MADABA-NEBO-HEGY-BETÁNIA)
|Reggeli után utazás Madaba városába, ahol az egyedülálló és világhíres Szentföldi mozaiktérkép található a Szent György templom padlóján. Ezt követően látogatunk el a Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. Ez egyben az a hely, ahol Mózes utoljára feltűnt halála előtt. Ezen a szent helyen a Mózes emlékére emelt templomot is megtekintjük. Ezt követően továbbutazás Betániába, ahol feltételezhetően Krisztus megkeresztelkedett a Jordán folyóban. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

6. NAP: AQABA (HOLT-TENGER-KERAK)
|Reggeli után szabadporgram a Holt-tengernél, lehetőség van holt-tengeri fürdőzésre. Dél körül a holt-tengeri szállodától indulás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. A vár megtekintése után utazás Aqabába. Vacsora és szállás Aqabában.


|7. NAP: AQABA (WADI RUM)
|Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Wadi Rum: Kb 1 órás utat teszünk meg a szállodától a sivatag pereméig. A látogatóközpontnál átszállunk a sivatagi négykerék-meghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2-2 és félórás dzsiptúra vár ránk, három megállóval, végül a naplemente megtekintése után indulunk vissza a Aqabába. Érkezés a hotelekbe a kora esti órákban. Amit ne felejtsünk el hozni: kényelmes ruha (napközben nagyon meleg van, így lenge öltözet ajánlott, kényelmes cipő), innivaló, fejfedő, kalap, napvédőszer, napszemüveg. Vacsora és szállás Aqabában.

8. NAP: AQABA
|Reggeli után transzfer az aqabai repülőtérre, hazautazás charter járattal.

A csomagár tartalmazza: szállást: Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (3 éj), Holt-tengernél 5* szálloda (1 éj), félpanziós ellátást, beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel (de NEM tartalmazza a belépőjegyeket), repülőjegyet: Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas), az adókat és illetékeket, a repülőtéri és a programok közötti transzfereket, vízum díjat.

A csomagár nem tartalmazza: a program során a belépőjegyeket (ez a helyszínen kötelezően fizetendő: kb 115 USD/fő vagy kb. 110 EUR/fő), az út során felmerülő borravalókat (40 USD/fő), útlemondási biztosítást, utasbiztosítást.

Az Anubis Travel a program változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

Tervezett menetrend:

VÁRHATÓ MENETREND: MENETREND SZERINTI ÉS CHARTER REPÜLŐJÁRATOK AQABA (LISZT FERENC REPÜLŐTÉR TERMINAL 2)

2023. szeptember 13 - 2023. október 25. (szerda)
|7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 - 10:05
|7O 5223 AQJ-BUD 10:55 - 13:45

2023. november 1. - 2023. december 6. (szerda)
|7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 - 09:05
|7O 5223 AQJ-BUD 09:55 - 13:45

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Súlykorlátok a Smartwings repülőjáratokon:
|- Megengedett súly: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén)
|- Megengedett súly: 0 kg (2 év alatti (infant) gyerek esetén)
|- Kézi poggyász mérete 55cm x 45cm x 25cm (fogóval, zsebekkel, kerékkel együtt) súlya: max. 8 kg/utas

A járatokkal kapcsolatos további információt a következő oldalakon talál: https://www.smartwings.com/hu

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-10-04 - 2023-10-11 7 éj Double standard szoba Félpanzió 446.900 Ft Ft/fő, Double standard szoba, Félpanzió, 2F+1GY
2023-10-11 - 2023-10-18 7 éj Double standard szoba Félpanzió 459.900 Ft Ft/fő, Double standard szoba, Félpanzió, 2F+1GY
2023-10-18 - 2023-10-25 7 éj Double standard szoba Félpanzió 477.900 Ft Ft/fő, Double standard szoba, Félpanzió, 2F+1GY
2023-10-25 - 2023-11-01 7 éj Double standard szoba Félpanzió 511.900 Ft Ft/fő, Double standard szoba, Félpanzió, 2F+1GY
2023-11-01 - 2023-11-08 7 éj Double standard szoba Félpanzió 482.900 Ft Ft/fő, Double standard szoba, Félpanzió, 2F+1GY
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok