Akciós szilveszteri utazások

 2023-2024

Részletek

Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2023-2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Szilveszter az inkák földjén, Peruban ***

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban Útazonosító: 537406
 • Szálláskategória: Hotel ***
 • Utazás módja: Repülővel
 • Típus: Egzotikus út, Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap (dec. 29.): Budapest - Lima

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj). 

Szállás: Hotel JOSE ANTONIO vagy hasonló

2. nap (dec. 30.): Lima - Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Ebéd, majd délután transzfer a repülőtérre, utazás Arequipába. Szállás Arequipában (2 éj).

Szállás: Hotel Posada Del Monesterio  vagy hasonló

3. nap (dec. 31.): Arequipa (reggeli, szilveszteri vacsora)

Reggeli után városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes hely fotók készítésére. Három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m.), a Chachani (6075 m.) és a Pichu Pichu (5664 m.). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Látogatás a Santa Catalina kolostorban (előzetes foglalással). Szilveszteri gálavacsora a szállodában.

4. nap (jan. 1.): Arequipa - Titicaca-tó - Puno (reggeli)

Kora reggel indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór, Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

Szállás: Hotel Royal Inn vagy hasonló

5. nap (jan. 2.): Puno - Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4313 m.) valamint azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (2 éj).

Szállás: Jose Antonio Cusco vagy hasonló

6. nap (jan. 3.): Pisac - Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után a Szent Völgy felé indulunk. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Este egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson, majd svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével és tánccal.

7. nap (jan. 4.): Cusco - Ollantaytambo - Aguas Calientes (reggeli, ebéd)

Reggeli után folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Ollantaytamboba, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe, mely az egyik legfontosabb szakrális hely volt az Inka Birodalomban. Ezután svédasztalos ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Délután vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Szállás Aguas Calientesben (1 éj).

Szállás: Hatun Inti Boutique vagy hasonló

8. nap (jan. 5.): Machu Picchu (reggeli, ebéd)

Reggel buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu, mely az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost, vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

Szállás: Jose Antonio Cusco vagy hasonló

9. nap (jan. 6.): Cusco - Lima (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a ,,világ közepe". A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Korikancha, itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül.

Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe. Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután transzfer a repülőtérre, visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: Hotel JOSE ANTONIO vagy hasonló

10-11 nap (jan. 7-8.): Lima - Budapest (reggeli, ebéd)

Délelőtt szabadidő, majd fakultatív látogatás a Larco Múzeumban. A program után közös ebéd, majd transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. Érkezés a 11. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Lima történelmi óvárosa

Arequipa óvárosa

Cuzco óvárosa

Machu Picchu

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. A legnépszerűbb látványosságok, és az inka emlékek bemutatásában a legalaposabb és leggazdagabb program a magyar utazási kínálatban.

2. Egyedülálló műemlékek, égbeszökő hegyek, az Andok csúcsai, titkok - misztikumok és a Titicaca - tó világa várja a vendégeket.

3. Gondoljunk csak az örök kérdésre, hogyan tudták hajszálpontosan összeilleszteni Machu Picchu több tonnás szikladarabjait habarcs nélkül? A mai napig sem tudjuk biztosan, milyen céllal épült. Obszervatórium volt? Esetleg udvari nyaraló? Netán erődítmény? Rejtély. Egy dolog biztos: minden évben turisták ezrei látogatják meg, hogy megtapasztalják spiritualitását. 

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 90 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  200 000 Ft
 • Larco Múzeum 
  kb. 30 USD/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

    

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet
  (melynek értéke:
  kb. 600.000 Ft)
 • a belföldi repülőjegyeket
 • 9 éjszakai szállást, helyi
  3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

 • a reggelit és 7 főétkezést, amelyből 1 szilveszteri gálavacsora (italok nélkül)

 • az utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal

 • a megadott programokat

 • a szükséges belépőket

 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-12-29 - 2024-01-08 9 éj Kétágyas (franciaágyas) szoba leírás szerint 1.875.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok