Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Isztambul Városlátogatás

Törökország, Isztambul, Isztambul Útazonosító: 608564
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

1. nap: Elutazás Isztambulba a Wizz Air légitársaság menetrend szerinti járatával, transzfer a szállodához. Délután hajókirándulás a Boszporuszon, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a mecsetekkel és az oszmán szultánok palotáival szegélyezett európai, és ázsiai városrészekre.

2. nap: Egésznapos gyalogos városnézés. A programot Szultanahmet történelmi negyedben kezdjük. A Hagia Sophia lélegzetelállító bizánci templom megtekintése, az "Isteni Bölcsesség Temploma"csodálatos bizánci mozaikokkal. A templomot 532 körül Justinianus császár építtette. A világ akkori legmonumentálisabb épületét később mecsetté alakították, majd a közelmúltig múzeumként működött. Napjainkban azonban újra mecsetként funkcionál, ezért imaidőben nem látogatható. Megtekintjük a város egyik fő ékességét, a kék-zöld színű csempékkel díszített káprázatos Ahmed szultán-mecsetet, ismertebb nevén a Kék mecsetet. A Hippodrome téren - amely Konstantinápoly egykori közigazgatási és politikai tevékenységének központja volt- megnézzük III. Tutmosis fáraó egyiptomi obeliszkjét. Megtekintjük a delphoi-ból származó kígyóoszlopot, és a II. Vilmos által adományozott Német kutat. Végül a Topkapi Palota érintésével ellátogatunk az 1348-ban épült, közel 70 méter magas Galata-toronyhoz. Kétségkívül innen nyílik a legszebb kilátás egész Isztambulra és a Boszporuszra.
Délután a piacoké lesz a főszerep. Először Isztambul legrégebbi fedett piacára, a keleti hangulatú híres Egyiptomi Bazárba, más néven a Fűszerbazárba sétálunk el. A fűszerek mellett szárított gyümölcsöket, dióféléket, teát, édességet és kaviárt is vásárolhatunk itt. Ezt követően átmegyünk a varázslatos Grand Bazaarba, mely a világ egyik legnagyobb fedett piaca. E  program után Szulejmán szultán mecsetjét tekintjük meg. Történelmi jelentőségén kívül ez a város egyik legimpozánsabb építménye.

3. nap: Délelőtt fakultatív félnapos palotalátogatás az oszmán szultánok fényűző rezidenciájába, a Topkapi palotába, ahol betekintést nyerhetünk az Oszmán Birodalom gazdag történelmébe. A múzeumban számos gyűjteményt, textileket, kerámiákat, ékszereket, kéziratokat csodálhatunk meg. Délután szabadprogram.

4. nap: Reggeli után menetrend szerinti hazautazás Budapestre.

Információ:

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel és vacsorával, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetőt az út során végig helyi idegenvezetőt a fakultatív programokon, hajókirándulást és egy egésznapos gyalogos városnézést, a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek ára kb. 50 EUR /fő, (mely a helyszínen fizetendő), egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 20 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak. A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni. Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Fakultatív programok:

Topkapi Palota látogatás idegenvezetővel: 34 900 Ft/fő

(min.15 fő)
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-12 - 2024-09-15 3 éj Kétágyas szoba leírás szerint 265.490 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint, BUD
2024-10-31 - 2024-11-03 3 éj Kétágyas szoba leírás szerint 249.490 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint, BUD
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok