Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai

Egyesült Arab Emirátusok, Körutazások Dubaiban, Körutazás Dubaiban Útazonosító: 616785
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

?  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
?  Kirándulás a félsziget belsejébe, Al Ainba
?  Vacsorás panorámahajózás, sivatagi szafari
?  Új és ó: a világ legmagasabb épülete és fűszerpiac

Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!
Csorba Klára - Irodánk kiutaztatási csoportvezetője


Program:

0. NAP: BUDAPEST - DUBAI

Várhatóan az esti órákban elutazás Budapestről Dubaiba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szaba­didő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szálloda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napo­zóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriás­kerékhez is elmehetünk, mely a világ legnagyobb ilyen építménye. Aki szeretne, a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóköz­pontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, vár­hatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeresheti. Este a közeli Marina csatornáin egy vacsorával egybekötött hajókázáson veszünk részt. A vacsora elfo­gyasztása közben megcsodálhatjuk a kivilágított felhőkarcolókat. A program után visszatérünk a szállodába.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első meg­állóhelye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csavart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meghatározott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló követ­kezik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek ,,Dubai Velencéje"-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot. Itt kedvező áron vásárolhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére ,,táncoló" szökő­kútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekintünk. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy vala­mikori homoksivatagban hozták létre. A program végén a busz visszavisz bennünket a hotelbe, ahol fakultatív vacsora.

3. NAP: ABU DHABI KIRÁNDULÁS

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív vacsora a hotelben. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 140 USD (fizetés a helyszínen a csoportkísérőnek).

4. NAP: AL AIN KIRÁNDULÁS

Reggelit követően egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Al Ain városába. A program során meglátogatjuk a Sheikh Zayed Palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és pálma­parkot, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi Hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózha­tunk a Jebel Hafeet hegynél, amely egy kopár, gyönyörű, szik­lás, 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon. A tetején lévő kilátóhoz egy szerpentinút visz fel. Aki nem jön Al Ainba, annak ezen a napon szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Fakultatív Al Ain kirándu­lás ebéddel: 38.000,- Ft.

5. NAP: DUBAI - FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szál­lodai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tenger­parti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva meg­csodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képességét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a helyi hagyományokkal és kultú­rával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív siva­tagi jeep túra programmal, vacsorával: 33.000,- Ft. A programot köve­tően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakulta­tív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

6. NAP: DUBAI - BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szo­bánkból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. ,,Metróval" (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeret­szerű alakja igazi mérnöki bravúr. A szabadidő alatt kényel­mesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés vár­hatóan a késő esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Sivatagi jeep túra (vacsorával) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
33000
Burj Khalifa belépő (kb. 75 USD, helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Nem kérem a Burj Khalifa belépőt Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Fakultatív Al Ain kirándulás ebéddel Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
38000
Abu Dhabi kirándulás 140 USD (helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Nem megyek az Abu Dhabi kirándulásra Turnusok:
2024-10-19 - 2024-10-25
2024-11-03 - 2024-11-09
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-19 - 2024-10-25 5 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 549.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-11-03 - 2024-11-09 5 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 549.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok