Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

India Rádzsasztán-körutazás 14 nap / 12 éj

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában Útazonosító: 622851
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Leírás

Leírás

1. NAP | Utazás Indiába
Repülés Budapestről, átszállással. Foglaláskor érdemes kérni a Belépők és fakultatív programcsomagot, mivel ez a tartalmazza az alap programok belépőit, + dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás fakultatív programokat.

2. NAP | Érkezés Indiába, Új-Delhi
Megérkezés Delhibe. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. (A szobák elfoglalása 14 órától lehetséges). Delhi a világ egyik legizgalmasabb metropolisza, az egyik legrégebben lakott település a világon, és fővárosa a világ egyik legnagyobb demokratikus országának. A 18,9 milliós Delhi a modern India esszenciája: az régi és új bámulatos kontrasztjával, az ősi műemlékek, a letűnt idők bűbáját őrző kincsek mellett megfér a modern élet minden vívmánya. Új-Delhi városnézésre indulunk. Humayun császár vörös homokkőből épült mauzóleuma az indiai mogul építészet egyik gyöngyszeme. A 73 méter magas Kutub Minar, a világ legmagasabb minaretje, építése 1193-ban kezdődött. Körülbelül 1600 éves a Vasoszlop, mely kora ellenére ellenáll a rozsdásodásnak. Amennyiben időnk engedi, felkeressük a Connaught Place-t, az 1931-ben épült üzleti központot. Itt számos boltot, éttermet találunk, koloniál stílusban, oszlopcsarnokkal, Szállás Delhi környékén (Ashok Country Resort vagy hasonló).

3. NAP | Delhi-Madawa
Kijelentkezés a hotelből. Mandala a következő állomásunk (kb. 280 km/6 óra). Bejelentkezés a szállodába. Délután városnézés következik. Mandawa alapítása a 18. század közepére tehető, és nevezetes háveli épületeiról, azaz udvaros villáiról, melyek történelmi jelentőségűek. A legismertebbek közé tartozik a Binsidhar Chokhani, Newatia, és Gulab Rai Ladia Haveli. Binsidhar Newatia Haveli érdekes festményekkel is büszkélkedhet. Gulab Rai Ladia Haveli-ben erotikus találhatóak lelhetőek fel (legtöbbjük el van takarva). Szállás Mandawa környékén (Aangan Resort vagy hasonló).

4. NAP | Mandawa-Bikaner
Kijelentkezés a hotelből. Utazás Bikanerbe.. (Kb. 195 km/5 óra). Bejelentkezés a szállodába. Bikanert 1488-ban alapította Rao Bikaji, a jodhpuri király fia Rádzsasztán északi részén. Mesés paloták, szentélyek, erődök fogadják itt a látogatókat. Az impozáns Junagarh erődöt Raja Rai Singh építette, és sosem sikerült elfoglalni történelme során. Az erőd-komplexum része 37 festői palota, 7 kilométernyi fal, 2 kapu, és 37 bástya. Kihagyhatatlan élmény az 1984-ben létrehozott tevekutató-farm felfedezése, mely Bikanertől kb. 8 kilométerre található. Ez egy komplexum, ahol istállók is állnak. Lehetőség nyílik tevegelni, vagy tevetejből készült fagyit kóstolni. Szállás: Bikaner környékén (Heritage Resort vagy hasonló).

5. NAP | Bikaner-Jodhpur
Kijelentkezés a hotelből. Jodhpur felé tartunk (kb. 265 km/5,5 óra).. Útközben megállunk Deshnok-nál. Itt magasodik a közel 600 éves Karni Mata, vagy más néven a Patkány-templom, melyet Karni Mata istennő tiszteletére emeltek. Utazás Jodhpurba, mely Rádzsasztán egyik megnagyobb városa a Thar-sivatag kapujában. 1459-ben alapította Rao Jodha. Kék Városnak is nevezik, kék színű házai miatt. Érkezés után szabadidő. Szállás: Jodhpur környékén (The Fern Residency vagy hasonló).

6. NAP | Jodhpur
A mai napon Jodhpur nevezetességeit fedezzük fel. Felkeressük a vörös homokkőből épült Mehrangarh erődöt. Területe mintegy 1200 hektár, és 122 méteres magasságból, egy domboldalról tekint le a tájra. Számos palota, és lenyűgöző udvarok találhatóak itt. Meglátogatjuk a Jaswant Thada-t, mely egy fehér márványból készült emlékmű 1899-ból. Az óratorony mellett kínálják a Sadar Bazár árusai portékájukat. Itt érdemes beleveszni a kicsiny boltok, szűk utcácskák rengetegébe. Szállás: Jodhpur környékén.
Fakultatív program: Bishnoi dzsip szafari. A Bishnoi egy vallási irányzat, melynek hívei a JambheshwarJi guru által, 1485-ben lefektetett 29 szabályt követik. Fontos alapelvek az egyszerűség, a tiszta és zöld környezet, szabadon bóklászó állatok. A falvak könnyedén felismerhetőek, és ezen értékek köré szerveződtek.

7. NAP | Jodhpur-Udaipur
Kijelentkezés a hotelből, úti célunk Udaipur (kb. 285 km/6 óra). Útközben megállunk Ranakpurban, a dzsaina templomegyüttesnél, mely a 15. században épült, 600 méteres magasságban, fehér márványból. Utazás Udaipurba. Udaipur a tavak mesés, romantikus városa, a Kelet Velencéjének is becézik, A zöldellő Aravalli-hegység közelében található, A tündérmesék világát idézi számos természetes és ember alkotta tavával, erődökkel, palotákkal, kertekkel, szentélyekkel. Szállás: Udaipur környékén (Hotel Yois vagy hasonló).

8. NAP | Udaipur
A mai napon városnézés vár ránk Udaipurban. A Városi Palota egy komplexum, melynek építése több évszázadon át ívelt. A Sahelion ki Bari egy szökőkutakkal, márványelefántokkal díszített meseszép kert, melyet Sangram Singh építettett lányának és az udvarhögyeknek. Megtekintjük a Jagdish-templomot. A hindu szentély a legnagyobbak, és legszebbek közé tartozik Udaipurban, építése 1651-ben kezdődött. Visszatérés a hotelbe.
Fakultatív program: esti hajózás a Pichola tavon, melyet dombok, paloták, templomok vesznek körbe. A Jag Niwas és Jag Mandir szigeteken magasodó paloták olyan látványt nyújtanak a vízről, akár a gyöngyszemek.

9. NAP | Udaipur-Dzsaipur
Kijelentkezés a hotelből. Utazás Dzsaipurba (kb. 392 km/7,5 óra). A nap további részében szabadidő. Főzőbemutató vacsorával (vacsoracsomag): megismerhetjük a rádzsasztáni konyhaművészet titkait, és gyakorlati tapasztalatot is szerezhetünk. Szállás Dzsaipur környékén (Jaipur Central vagy hasonló).

10. NAP | Dzsaipur
Dzsaipur Rádzsasztán szövetségi állam fővárosa, és egyben legnagyobb városa. A Rózsaszín Város becenevét épületeinek jellegzetes színéről kapta. A félsivatagi környezetű, négymilliós lakosságú metropolisz ma fontos kereskedelmi és kulturális központ. Számos erőd-palota található az államban, melyekről úgy gondolták, hogy a király erejét mutatják. Ezek egyike a sziklás hegyvidékről a tájra tekintő, büszke Amber erőd, mely Dzsaipurtól 11 km-re található. Részei többek között a Jag Mandir (Győzelem csarnoka), és a Sheesh Mahal, azaz Tükörpalota - ebben a teremben mind a négy falon, és a mennyezeten is üveg csillog. Délután a Városi Palota, az egykori uralkodói rezidencia szépségei bűvölnek el minket. A komplexum a rádzspút és a mogul stílus jegyeit ötvözi. A Jantar Mantar obszervatórium a 18. században épült. Fotószünetre megállunk a város jelképének számító Hawa Mahal-nál. Az ötemeletes, rózsaszín homokkő palotában a háremhölgyek rejtve maradhattak, miközben az utca nyüzsgését figyelték. Visszatérés a hotelbe.
FAKULTATÍV: elefántháton utazás az Amber-erődnél.

11. NAP | Dzsaipur-Agra
Kijelentkezés a hotelből. Utazás Agrába (kb. 220 km/5 óra). Útközben megálló Fatehpur Sikri-nél (UNESCO Világörökség). mely Agrától mintegy 40 kilométerre található. A város építtetője Akbar sah volt 1569-ben, aki fővárosként is használta. Akbar távozása és vízhiány miatt azonban az egykor virágzó hely lassan szellemvárossá vált. A vörös homokkő dominál építészetében. Érkezés Agrába, a Jamuna folyó partjának nagyvárosába, melyet mogul uralkodók részére fővárosként funkcionált. A Vörös Erőd ígér örök emléket. A félkör alakú palotaegyüttest 20 méter magas falak és várárok veszik körbe. A vörös homokkő falak között nagy uralkodók éltek. Az időtlen nagyság jelképéből egy pillantást vetve a Jamuna-folyóra, és a mindössze 2,5 kilométernyire fekvő Tadzs Mahalra úgy érezzük, mintha a megelevendő varázslat, az indiai mesék világába csöppentünk volna. Számos kifinomult épület található itt, többek között a Moti Masjid, Khaas Mahal, stb. Szállás Agra környékén (The Retreat vagy hasonló).

12. NAP | Agra-Delhi
Reggeli előtt, kora reggel sokunk álma valósul meg, a világ egyik legismertebb és legfenségesebb épületében, a Tadzs Mahalban nyílik alkalmunk gyönyörködni. (Pénteken zárva). A síremlék nevének jelentése ,,Paloták koronája'', és egy hallhatatlan szerelem emlékét őrzi: Sáh Dzsahán mogul sahot annyira lesújtotta kedvenc feleségének halála, hogy 1632 és 1653. között egy mauzóleumot építtetett számára. A hajnal a legtökéletesebb időpont az UNESCO-Világörökség egyik gyöngyszemének felkeresésére. A korai fények, és a nap első sugarai opálos fátyolba burkolják az épületegyüttest, az előtte lévő tavon pedig finom színekben tündököl a briliáns megoldásokkal, tökéletes arányokkal büszkélkedő Tadzs Mahal tükörképe. Visszatérés a hotelbe, majd reggeli. Kijelentkezés a hotelből, utazás Delhibe (kb. 204 km/4,5 óra). Szállás Delhi környékén (Ashok Country Resort vagy hasonló).

13. NAP | Ó- és Új-Delhi
Ó-Delhiben a múltról mesél nekünk a Raj Ghat, Mahatma Gandhi előtt tisztelgő emlékmű. Elhaladunk a vörös homokkőből épült Vörös erőd mellett, (UNESCO-Világörökség). Az erőddel szemben áll a Jama Masjid, India egyik legnagyobb mecsete. A Chandani Chowk bevásárlóövezet gyökerei 1648-ra nyúlnak vissza, ahol elképeszt mindet az áruk széles tárháza, a gyümölcsöktől, fűszerektől az antik tárgyakig, és modern termékekig. A Jama Masjid, India egyik legnagyobb mecsete. Később Új-Delhi felé tartunk. Elhaladunk a Rástrapati Bhavan, azaz az elnöki rezidencia előtt. A Titkárság épületei adnak otthont a kormányzati tevékenységeknek. Rajpath, a fő sugárút impozáns benyomást kelt. Az India-kapu diadalívet formáz, és az ország hősi halottjainak állít emléket.
FAKULTATÍV: kihagyhatatlan élményt ígér a riksázás Chandani Chowk utcáin. Közelről tapasztalhatjuk meg az igazi indiai életérzést: a riksások között siető gyalogosok, kézzel hajtott szekerek nyújtotta ezerszínű, élénk, hihetetlen kavalkádot.
Szállás Delhi környékén.

14. NAP | Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

Fontos Információk!
-Útlevelének a visszautazástól számítva még 6 hó napig érvényesnek kell lennie!
-Külföldi állampolgárok az ország területére történő beutazáshoz szükséges vízumot irodánk, kérésre intézi: ennek ára 30.000 Ft/ vízum
-A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat!
-Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!
-Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
-Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.
-Érdemes kérni a Belépők és fakultatív programcsomagot, mivel ez a tartalmazza az alap programok belépőit, + dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás fakultatív programokat.
-A beutazási korlátozásokat eltörölték.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza
o Feladott poggyász, kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás 4* hotelekben
o Reggeli
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulások: Új-Delhi, Mandawa, Bikaner, Jodhpur, Udaipur, Dzsaipur, Agra, Ó-Delhi, stb.

Egyéb

o Egyágyas szoba felár: 169.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
o Helyszínen fizetendő borravaló- Kb. 50 euro / fő / út
o Indiai vízum: 30.000 Ft / fő
Indiai vízum egyéni igénylés (kérésre irodánk intézi)

Amiket ajánlunk Önnek:
o Vacsoracsomag: 79.900 Ft / fő
Napi hotelvacsorák, főzőbemutató vacsorával, búcsúvacsora
o Belépők és fakultatív programcsomag: 99.990 Ft / fő
Belépők az alap kirándulásokhoz, dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás
o Biztosítási csomag: 40.600 Ft / fő
BBP: 13.300 Ft + Útlemondási: 27.300 Ft
(Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!)

Fakultatív programok

Belépők és fakultatív programcsomag: 99.990 Ft / fő
Belépők az alap kirándulásokhoz, dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás
A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.

Hotel

2024.09.18-19. Delhi: Ashok Country Resort vagy hasonló
2024.09.19-20. Mandawa: Aangan Resort vagy hasonló https://aanganresortmandawa.com/resort-in-mandawa/
2024.09.20-21. Bikaner: Heritage Resort vagy hasonló https://www.heritageresortbikaner.com/
2024.09.21-23. Jodhpur: The Fern Residency vagy hasonló
2024.09.23-25. Udaipur: Hotel Yois vagy hasonló
2024.09.25-27. Jaipur: Jaipur Central vagy hasonló
2024.09.27-28. Agra: The Retreat vagy hasonló
2024.09.28-30. Delhi: Ashok Country Resort vagy hasonló

Járatok

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-17 - 2024-09-30 12 éj 2 ágyas szoba Reggeli 749.990 Ft Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok