Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Skandinávia Velencéje - Stockholm

Svédország, Stockholm, Stockholm Útazonosító: 623118
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Leírás

Leírás:

?  Hagyományörző óváros, többszáz éves utcákkal
?  Két különleges múzeum megtekintése
?  Észak-Európa leglátványosabb piaca

A világ első skanzenja Stockholmban nyílt meg. Ennek segítségével bepillanthatunk az északi népek életébe télen és nyáron.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - STOCKHOLM

Várhatóan a reggeli órákban találkozás az idegenvezetővel a reptéren, majd becsekkolás és utazás Budapestről Stockholmba repülővel. Express vonattal belvárosi szállodánkhoz megyünk, ahol letesszünk csomagjainkat. Stockholmot gyalog a legcél­szerűbb bebarangolni, mivel méreteit tekintve emberléptékű, a legfontosabb látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz. Idegenvezetőnkkel kezdjük a városnézést. Első programunk a Városháza megtekintése a Malaren-tó partján. Ebben az épü­letben tartják a Nobel-díj átadás utáni fogadásokat is. Kiváló fotókat lehet készíteni innen az Óvárosról és több szigetről is. Stockholmban javasolt egy hajókirándulása szigetek között. A kb. 1 órás hajózás során más perspektívából látjuk a várost. Gyalogos városnézésünk folytatásaként további látnivalók a modern városrészben a Sergel Torget üvegobeliszkje, a Hötorget nagy piaci forgataga a mindig kiabáló árusokkal, a Konserthuset épülete, itt adják át minden évben a Nobel-díjakat. A program befejezése után szabadprogram, mely során lehet vásárolni, nézelődni. Este vacsorázási lehetőség a városban.

2. NAP: STOCKHOLM - VÁROSNÉZÉS

Egésznapos idegenvezetéses közös séta a városban. Gramla Stan (Óváros), a sok sziget egyike, Stockholm legkorábbi településré­szeként Európa egyik legnagyobb és legjobb állapotban megőr­zött történelmi belvárosa. A középkori észak-német építészetet tükröző Gamla Stan és a hozzá kapcsolódó Riddarholmen-sziget olyan, akár egy élő, szabadtéri múzeum, melyben egymást érik a látnivalók, az éttermek, a kávézók, bárok és üzletek. Szintén itt található a királyi palota épülete, mely Európa egyik legna­gyobb palotája (több mint 600 szobával) ez a svéd király hivata­los rezidenciája. A palota előtti téren van naponta délben a díszes őrségváltás. Lehetőség van ennek az eseménynek a megtekinté­sére, majd azt követően a királyi rezidencia szobáit is felkereshetik azok, akik így döntenek. A palota közelében található katedrális több évszázadon keresztül a koronázási ünnepségek helyszíne is volt. Az Óvárosi-szigeten megnézzük még a Parlament épületét és a minisztériumoknak helyt adó hatalmas épületegyüttest is és a belváros színes palotáit. A Vesterlanggatan vásárolhatunk aján­déktárgyakat, emléktárgyakat. Innen átsétálunk a Lovagok szige­tére, ahol a királyi család temetkezési helyéül szolgáló templomot is megtekinthetjük. Ezt követően szabadprogram az óvárosban.

3. NAP STOCKHOLM - BUDAPEST

Reggeli után ezt a napot a múzeumok látogatásának szentel­jük, utazás tömegközlekedéssel. A Vasa Múzeum Svédország leglátogatottabb kiállítása. Egy 1628-ban, az első útján elsül­lyedt vitorlás hadihajót 1961-ben emelték ki a hullámsírból. Csaknem 50 év kellett ahhoz, hogy a hajót olyan állapotba hoz­zák, amilyen eredetileg volt. Ezt követően átsétálunk a közelben található Skanzenhez. Stockholmban 1891-ben alakították ki a világ első Skanzenjét. Nagy területen sok látványosságot nyújt a múzeum. Több helyen használatban is bemutatják a régi esz­közöket. Ezt követően szabadprogram a belvárosban. Várhatóan a kora esti órákban, a szállodától utazunk ki a reptérre, ahonnan hazarepülünk Budapestre. Várható érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-08 - 2024-08-10 2 éj 2 ágyas szoba Reggeli 255.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok