Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Peru - Nap ünnep

Peru, Lima, Lima Útazonosító: 624773
 • Szálláskategória: Hotel
 • Utazás módja: Repülővel
 • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

2. nap: Lima - Arequipa (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Szerelem Park. Ebéd. Késő délután transzfer a repülőtérre és utazás Arequipaba. Szállás Arequipában (2 éj).

3. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Ebéd Arequipa-i tipikus étteremben. Busszal elmegyünk a közeli a Yanauhara kilátóponthoz, ami tökéletes hely fotók készítésére. Három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m.), a Chachani (6075 m.) és a Pichu Pichu (5664 m.). Ezt követően szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. 

4. nap: Arequipa - Puno (reggeli, ebéd csomag)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór, Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Szállás Punoban (1 éj).

5. nap: Puno - Cuzco (reggeli, ebéd)

Korai reggeli után, az inkák szerinti "világ köldökébe", Cuzcóba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4313 m.). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, az egykori inka adminisztratív központban. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a Tahuantinsuyu fővárosába. Szállás Cuzcóban (4 éj). 

6. nap: Cuzco (reggeli, ebéd)

Cuzco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a ,,világ közepe" A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Reggeli után először a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cuzcóra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe. Kenqo szakrális központját is megnézzük. Ebéd után gyalogos városnézésre indulunk, séta a San Blas és a művészeti negyedbe. Korikancha területén különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül.

7. nap: Pisac - Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuzcóba, vacsora.

8. nap: Cuzco (reggeli)

Reggeli után 2 fakultatív program közül választhatunk.

1. Egész napos kirándulás a Szivárvány-hegyre
    (minimum 8 fő)

Gyalogos túra 3+3 km, 4400 métertől 5000 méter magasságig. Aki esetleg nem bírja a gyaloglást, a helyszínen lovat lehet bérelni, mellyel fel lehet menni a hegyre. A ló bérlése kb. 30 USD, amit közvetlen a helyi őslakosoknak kell fizetni. A túra tartalmazza a túravezetőt, a transzfereket, a túrabotot, a reggelit és az ebédet. A szállodától kb. hajnali 4 órakor kell indulni. (kb. 17 óráig tart a túra) Különleges felszerelésre nincs szükség.

2. Gyalogos városnézés
(minimum 8 fő)

Katedrális, San Blas templom, Regionális Történelmi Múzeum és piac. Ebéd útközben. 

9. nap: Ollantaytambo - Aguas Calientes (reggeli)

Reggeli után folytatjuk utazásunkat. Látogatás Ollantaytambo régészeti területére, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe, majd vonatra szállunk és Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m) utazunk. Szállás Aguas Calientesben (2 éjszaka). 

10. nap: Machu Picchu  (reggeli, ebéd)

Korai kelőknek fakultatív programként lehetősége lesz a közeli hőforrásban megmártózni. A feltörő vizet kis medencékbe eresztik, ahol relaxálthatunk és élvezhetjük a páratlan környezetet. A forrásvíz kb. 38 ?C körüli. 

Reggel buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Hét Új Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Körbejárjuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost, a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd ebéd. Ebéd után szabadidő ebben a varázslatos kisvárosban.  

11. nap: Moray - Maras - Chinchero - Cuzco (reggeli, ebéd)

Reggeli után vonatra szállunk és visszatérünk Cuzcoba. 

Ezen a napon először látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, azután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi só kitermelőt. Majd a 3.800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherost látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Az este folyamán lehetőségünk lesz megtekinteni, hogy miként készül a város Napisten Ünnepére. 

Szállás: Cuzoba (2 éj)

12. nap:  Cuzco (reggeli, ebéd) - Napünnep felvonulás 

A mai nap fénypontja a Napisten ünnepe. Reggel meg lehet tekinteni az ünnepséget a Nap templomnál, majd a kijelölt Inka felvonul a főtérre, táncosok és zenekarok kíséretében.

Az Inti Raymi, az inka birodalom hagyományos vallási szertartása, az Inti isten, a Föld Teremtője (Viracocha) után a második legnagyobb Istent, a Napistent ünnepli. A Napisten (Inti) azért a második legfontosabb Isten, mivel a nap fényével megtermékenyíti az Anyaföldet (Pacha Mama), elősegítve minden élőlény létezését. Mivel a nap segíti elő a jó vagy rossz terméshozamot is, ezért nagyon fontos hely jut neki az isteni rangsorban. Az inkák rendszeresen fohászkodnak hozzá a következő évi jó terméshozamért.

Ebéd egy tipikus cuzcói étteremben.

13. nap: Cuzco  (reggeli)

Szabadidő Cuzcóban. (Reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

Ideális nap arra, hogy inka múzeumokat és emlékhelyeket látogassunk meg Cuscoban, vagy részt vegyünk a következő fakultatív programon. 

Cuzco déli völgyét fedezzük fel (Tipon, Pikillacta, Andahuaylillas főteret és a híres barokk templomot tekintjük meg - minimum 8 fő).

Késő délután transzfer a repülőtérre és visszarepülünk Limába. Szállás Limában (1 éj).

14-15. nap: Cuzco - Lima - Budapest (reggeli, ebéd)

Reggelit követően szabadidő, majd ebéd a tengerparton. Délután transzfer a repülőtérre majd repülés európai átszállással Budapestre. Hazaérkezés a 15. napon.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Arequipa óváros
 • Limai városnegyed

 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, maga az élő történelem, hiszen a mai napig fennmaradtak az ősi idők emlékei, amelyek közül sokra még mindig nem találtak magyarázatot.

Gondoljunk csak az örök kérdésre, hogyan tudták hajszálpontosan összeilleszteni Machu Picchu több tonnás szikladarabjait habarcs nélkül? A mai napig sem tudjuk biztosan, milyen céllal épült. Obszervatórium volt? Esetleg udvari nyaraló? Netán erődítmény? Rejtély. Egy dolog biztos: minden évben turisták ezrei látogatják meg, hogy megtapasztalják spiritualitását. 

A körutazás fontos része az Anyaföld megtermékenyítőjének, a Napisten ünnepének megtekintése. 
Az inkák ősi szokásai sokak számára távoli emléknek tűnhetnek, de vannak olyan régi hagyományok, amelyeket a peruiak még ma is őriznek. A legnevezetesebb az Inti Raymi fesztivál, amelyet minden év június 24-én rendeznek meg.
Az Inti Raymi Napünnep egy vallási szertartás, amelyet az inka napisten, Inti tiszteletére tartanak meg. Ez a szertartás az inka birodalom idejéből származik, amely a napfelkelte és napnyugta közötti idő tekintetében az év legrövidebb napját ünnepli. A szertartásokat az Inka Birodalomban 1535-ig tartották, amikor is a spanyolok megszállták a területet, és a katolikus papok betiltották a szertartást. Az ünnepet elveszett hagyománynak tekintették egészen 1944-ig, amikor újra rekonstruálták.
Az ünnepség manapság perui zenéből és táncos eseményekből áll, valamint abból, hogy a helyiek állatjelmezeket viselnek, mint például kígyókat, pumákat és kondorokat, illetve színes ruhákat. Az előadások érdekesen értelmezik az inkák fénykoráról szóló történeteket, különösen az az előadás figyelemre méltó, melynek során Sapa Inca inka császárt aranyszekéren viszik a hegytetőn álló épülethez.
Csatlakozzon csoportunkhoz, szerezzen felejthetetlen élményt és tudjon meg többet az Inti Raymi ünnepről. 

 

12 NAPOS PERU

15 NAPOS PERU

 

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  235 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • Amazónia dzsungel elő/utótartózkodás
  (4 nap/3 éj, min 2. fő)
  255 000 Ft
  + belső repülőjegy:
  kb. 120 000 Ft-tól
  + nemzetközi repülőjegy módosítási díja
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
  (melynek értéke:
  kb. 460.000 Ft)
 • belső repülőjegyeket, két alkalommal
 • a szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a svédasztalos reggelit
 • 10 alkalommal főétkezést, ebből egy ebédcsomag
 • a helyszíni közlekedést és minden közlekedési jegyet (közlekedés külön busszal, privát hajóval a Titicaca-tavon, panorámás vonattal Machu Picchu-ba)
 • a belépőjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről 

Fakultatív programok

A programokon való részvétel minimum létszáma 8 fő. 

Helyszínen fizetendő:

Szivárvány-hegy, egész napos program (8. napon): kb. 70 USD/fő

Gyalogos városnézés (8. napon): kb. 60 USD/ fő
Katedrális, San Blas templom, Piac és Regionális Múzeum. Ebéd útközben.

Cusco déli völgy (13. napon): kb. 60 USD/ fő
Tipon, Pikillacta, Andahuaylillas főtér és a híres barrok templomot is megtekintjük

Aguas Calientesbe hőforrás (10. napon): kb. 10 USD/fő

 

Jelentkezéskor fizetendő:


Elő/Utótartózkodási lehetőség:
Peru - Nasca vonalak repüléssel
               (min. 2 fő)
1 nap (+1 éj Limában) 290.000 Ft-tól

+ repülőjegy különbözet (szabad helyek függvényében)

+ egyágyas szobában, egyágyas felár

Amazónia dzsungel elő/utótartózkodás
(4 nap/3 éj, min 2. fő)
255 000 Ft
+ belső repülőjegy:
kb. 120 000 Ft-tól
+ nemzetközi repülőjegy módosítási díja

+ egyágyas szobában, egyágyas felár

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-13 - 2024-06-27 13 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba leírás szerint 1.780.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok