Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban, Körutazás Azerjbajdzsánban Útazonosító: 625755
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Baku két arca: ókori emlékek és modern metropolisz
?  A sokszínű azeri kultúra látványosságai
?  5.000 éves vésetek a Gobusztán Nemzeti Parkban
?  Fúrótornyok, felhőkarcolók, karavánszeráj

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BAKU

Esti órákban indulunk repülővel Budapestről Bakuba. A hajnali órákban érkezünk meg az azerbajdzsáni fővárosba. A Baku Nemzetközi Repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően elfoglaljuk szállásunkat (3 éj).

2. NAP: BAKU

Reggeli után megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és Mártírok-völgyéből. Később felfedez­zük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják, az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tor­nyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerájok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. Délutáni programunk az óváros két nevezettsége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota (belépők) az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jellegzetes kele­ties hangulatot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecse­tek és fürdők között, tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóút Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP: BAKU - ABSHERON-FÉLSZIGET - BAKU

Ezen a napon reggeli után a szálloda wellness részlegében pihenhetnek, vagy eljöhetnek velünk egy fakultatív, egész napos túrára, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott ,,örökké égő tüzet" biztosíta­nak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva megtekintjük a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természe­tes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsap­nak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a ,,tűz országa" elnevezést. Később meglátogat­juk az ,,olajfúrótorony erdőt". Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állomásaként, akinek kedve van megcsodálhatja a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Szállás és vacsora Bakuban. Fakultatív kirándulás az Absheron-félszigetre 2 belépővel: 30.000,- Ft

4. NAP: BAKU - LAHIC - IVANOVKA - ISMAYILLI

Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayillibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi antik falut, Lahict, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkólókovács, fazekas és szőnyegszövő műhelyeket. Következő megállónk egy igazi ritkaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyet­lent, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falvat molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imaház, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén tovább utazunk Ismayillibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

5. NAP: ISMAYILLI - GABALA - SHEKI

Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk Gabalában lesz. Megtekintjük a Nohur-hegyi tavat, majd a Tufandag hegy lábától felvonóval megyünk fel a csúcsra, ahol pazar kilátás tárul szemünk elé. Ebédelési lehetőség a síközpontban. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhurt, a korábbi kau­kázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben (2 éj).

6. NAP: SHEKI

A reggelit követően meglátogatjuk a helyi, keleti stílusú bazárt. Ezt köve­tően Kaukázus első temploma lesz a következő látványos­ság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve folytatjuk a városnézést. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, Shaki Khans palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumhoz (ha az átépítés befejeződik, akkor belülről is megtekintjük). Ezt követően lefényképezhetjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nem­zeti hangszere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatásával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

7. NAP: SHEKI - BASQAL - BAKU

Reggeli után első állo­másunk Basqal falu lesz, ahol megismerhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fejkendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszítik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Este folklór esttel összekötött gálavacsora egy helyi étteremben, majd elfoglaljuk szállásunkat Bakuban.

8. NAP: BAKU - GOBUSZTÁN - BAKU

Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listá­ján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az időszámításunk elött itt élő emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata­jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszaindulunk Bakuba. Útközben megnézünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kitermelésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi-Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszínekként szolgáló Kristálypalotát. Mivel repülőjáratunk másnap a kora hajnali órákban indul Budapestre, a program után visszavisszük Önöket a szállodába, ahol vacsora. 

9. NAP: BAKU-BUDAPEST

Éjfél környékén transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a hajnali órákban.


Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív kirándulás az Absheron-félszigetre (2 belépővel) Turnusok:
2024-10-12 - 2024-10-20
30000
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-12 - 2024-10-20 7 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 617.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok