Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

4 nap Helsinkiben, kirándulással Tallinnba ***

Finnország, Helsinki, Helsinki Útazonosító: 628095
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Leírás

Programleírás

1. nap: elutazás Helsinkibe a Finnair menetrendszerinti járatával (AY 1252) 11.40-kor. Érkezés Vantaa-ba helyi idő szerint 15.00-kor. Transzfer a szállodába. Check-in, a szobák elfoglalása. 

Gyalogos városnéző séta keretében fedezzük fel a környéket, mely során látni fogjuk a Helsinki Egyetem épületeit, megismerkedünk a ,,Nagy Fehér Templommal", azaz a lutheránus székesegyházzal, mely meghatározó Helsinki városképében, látni fogjuk Helsinki híres áruházát, a Stockmannt, a főpályaudvar, a Parlament és az Athaeneum (finn szépművészeti múzeum) épületét, mielőtt visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora egy közeli étteremben.

2nap: Reggeli kirándulás Seurasaarira, ahol a skanzent tekintjük meg. Érdemes mogyoróval készülni, mert a sziget lakosai, a mókusok nagyon várják az arra látogató turisták adományait. J

Délután kirándulás a Nuuksio Nemzeti Parkba, ahol a rénszarvas parkban teszünk látogatást. Lehetőségünk lesz rénszarvasokat etetni és simogatni, valamint a számik jellegzetes sátrában édes zsemlét sütni.

Fakultatív program: szaunalátogatás (25 EUR/fő)

Vacsora egy étteremben

3. nap: Kirándulás hajóval Tallinnba, ahol várost nézünk, látni fogjuk a legfontosabb látnivalókat, mint pl. a Szűz Mária-templom a híres epitaphokkal (sírjelző családi címerek), a Nevskiy orthodox templomot, a Városházát, a Feketefejűek házát is. Büféasztalos vacsora visszaúton a hajón.

4. nap: Korai reggeli után lesétálunk a kikötőhöz, megtekintjük az orthodox Uszpenszkij katedrálist, felfedezzük a hangulatos, kihagyhatatlan kikötőt, végigsétálunk az Esplanadin, mely a főváros főútját köti össze a kikötővel, ahonnan hajóval megyünk Suomenlinnára. Ott megtekintjük az erődrendszert, mely szerepel az UNESCO világörökségeinek listáján. Útközben megnézzük a Városháza és az Elnöki Palota épületét. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járatával (AY 1255). 16.45-kor indul a gép és 18.10-kor száll le Budapesten.

A Hotel Arthur mindössze 350 méterre fekszik Helsinki központi pályaudvarától, a University of Helsinki Egyetem metróállomással szemben. A szálloda bőséges svédasztalos reggelivel és foglalható szaunával várja vendégeit. A wifi ingyenes. A Kaisaniemi Park a szálloda mellett helyezkedik el.

Az Arthur Hotel szobái íróasztallal, TV-vel és saját, zuhanyzós fürdőszobával rendelkeznek. A legfelső emeleti szobákból Helsinki háztetőire nyílik kilátás.

A dekoratív függönyökkel és kristálycsillárokkal díszített, helyszíni étteremben hagyományos finn ételeket szolgálnak fel.

A Helsinki Grand Kaszinó és a Finn Nemzeti Színház mintegy 3 perces sétával közelíthető meg az Arthur Hotel szállásától. Az Aleksanterinkatu bevásárlóutca 600 méterre helyezkedik el.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Programköltség (Helsinki) Turnusok:
2024-07-18 - 2024-07-21
155

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszínen fizetendő programköltségek: 155 EUR/fő
    • Tartalmazza a kinti programok költségeit, a busz- és kompköltségeket, idegenvezetést, belépőket, foglalási díjat.
  • Egyágyas felár: 39.000,-Ft/fő
  • Félpanziós felár: 30.000,-Ft/fő (2 vacsora a szállodában, min.15 főtől) AJÁNLOTT
  • BBP: 3.680,-Ft/fő
  • Stornobiztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a

Az ár tartalmazza

  • repülőjegyet,
  • feladott 20 kg-os poggyász
  • a szállást 3*-os szállodában,
  • kétágyas szobában elhelyezve,
  • reggelivel,
  • az idegenvezetés költségeit,
  • a transzfereket.
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-18 - 2024-07-21 3 éj Kétágyas standard szoba Reggeli 239.900 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok