Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Folyami hajóút - Budapesttől Passauig - MS Modigliani (Hajó)

Hajóutak, Folyami hajóutak, Folyami hajóutak Útazonosító: 629361
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Hajó
 • Típus: Hajóút

Leírás

Leírás:

FIGYELEM! Egyes dátumok esetén az útvonal fordított, tehát a hajó Passautól - Budapestig közlekedik:2024. július 07., augusztus 04., 24.2025. július 13., 30., augusztus 09., 19. és október 06.

PROGRAM:1. nap: BudapestBeszállás a hajóra 18h00-tól, üdvözlő koktél. Esti fakultatív program: Tradicionális floklór előadás Budapesten (helyszíntől függően autóbusz transzferrel/kb.2hrs). A résztvevők számától függően a helyszín változhat. Kb. 1,5 órás előadás keretén belül bemutatják Magyarország különböző régióját, valamint a helyi cigány táncokat a zene és a népművészeten keresztül.

2. nap: Budapest - PozsonyA hajó délelőtt még Budapesten áll, délután indul Pozsony felé. - fakultatív program: - Budapesti panoráma városnézés autóbusszal, gyalogosan, idegenvezetővel, fotózási lehetőséggel (kb. 4hrs). Erzsébet hídon átkelve látogatás a Várnegyedben, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. Séta a Halászbástyához, amelyet 1902-ben építettek neoromán stílusban, majd a Mátyás-templom megtekintése kívülről. A templom Ferenc József császár és felesége, "Sissi" koronázásának helyszíne volt. Ezt követően folytatódik a buszos városnézés: Hősök tere: a központi, Árpád fejedelmet és hét magyar törzs vezérét ábrázoló emlékművét Magyarország millenniumára építették. Elhaladnak a híres Széchenyi termálfürdő, az állatkert - egy igazi építészeti alkotás -, távolabbról a Vajdahunyad várat is láthatják. Visszaútban az Andrássy úton kiszállnak és gyalogosan folytatva a városnézést, elhaladnak a Szent István Bazilika mellett (amelynek építése 1851-ben kezdődött és csak 1905-be fejeződött be), majd tovább sétálnak a Duna mentén, és végül a híres Parlament épületében gyönyörködhetnek. Visszatérés a hajó fedélzetére.3. nap: Pozsony - BécsA hajó reggel érkezik Pozsonyba.- Classic fakultatív program: Panoráma városnézés Pozsonyban (kb. 3hrs): informatív városnézés az 1993 óta független Szlovákia fővárosában. Az Ausztriával és Magyarországgal közös határháromszögben, a Kis-Kárpátok lábánál fekszik, a Duna mindkét partján és a Morva bal partján. 1536 és 1783 között Pozsony volt a magyar királyság törvényhozó központja és fővárosa, koronázási városa. 11 királyt és 8 királynőt koronáztak meg a Szt Márton Székesegyházban. A városnézés helyi idegenvezető kíséretével a pozsonyi várnál kezdődik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. A Habsburgok idején Mária Terézia kedvelt rezidenciája volt. Később papnevelde és kaszárnya lett. Egy tűzvészben leégett és csak a 20. közepén építették újjá. A legfontosabb történelmi műemlékek az Óvárosban találhatók. Az autóbusz a történelmi óváros szélén, a középkorból fennmaradt Mihály-kapunál teszi ki a vendégeket, és városnézés gyalogosan folytatódik tovább. A központi tér szecessziós, elegáns épületei között található a régi Városháza is. A Prímási Palota, és a Kastély épületét kívülről nézik meg. Majd rövid szabadidő után térnek vissza a hajóra (gyalogosan vagy autóbusszal).vagy- Felfedező fakultatív program: kirándulás a Kis-Kárpátokban. A Devin kastélyból fantasztikus kilátás nyílik a PozsonyraDélután tovább hajózás Bécsbe, ahol esti fakultatív programon vehetnek részt:- Utazás busszal a bécsi Kursalonba, a koncert helyszínére. A híres keringő dallamok visszarepítenek Ferenc József és Sisi korába. A zenekar 8-13 zenészből, két énekesből és két táncosból áll. A koncert az első felében Mozart ismert dallamai csendülnek fel, a másodikban pedig a Strauss kedvenc művei hallhatóak. A szünetben narancslevet vagy osztrák habzóbort szolgálnak fel. A koncert után visszautazás a hajóra. (kb.3hrs)

4. nap: BécsEzen a napon két programlehetőség közül választhatnak Ausztria fővárosában: - délelőtt:  panoráma városnézés Bécsben a Schönbrunn Palotával együtt. A híres Ringen buszozva az Osztrák-Magyar Monarchia alatt épült csodás épületeket láthatnak, pl: az Operát, a Hofburg Palotát, a Természettudományi Múzeumot, a Városházát, a Színház épületét és még sok mást is. A ,,Ring" Ferenc József császár egyik személyes projektje volt. 1857-ben úgy döntött, hogy lebontja a városközpontot körülvevő bástyákat, és megépíttette ezt a szép épületekkel szegélyezett körutat. A Schönbrunni Palota a Habsburgok nyári rezidenciája, és Mária Terézia udvarának egyik helyszíne. A palota szobái között, és a kertben sétálva ízelítőt kaphatnak milyen lehetett az élet a 18. században. A hajóra visszatérés előtt rövid szabadidő a híres Szent István székesegyház környékén, majd visszautazás a kikötőbe a hajóhoz. (délelőtt/kb.4hrs)- délután: Hofburg Palota felfedezése. Utazás autóbusszal és helyi idegenvezetővel. A Hofburg 600 éven keresztül volt a Habsburgok téli rezidenciája - egy kis, 13. századi erődítményt változtatták át csodálatos palotává. A különböző épületek ma többnyire múzeumoknak adnak otthont, többek között a Sisi Múzeumnak is, ahol több mint 300 személyes tárgyat állítottak ki. Itt látható kiállítva Sisi estélyi ruhályának a rekonstrukciója, amelyet a 16 évesen 1854-ben viselt, mielőtt elhagyta müncheni otthonát. De a császári vasúti kocsi egy részének másolata is megtalálható itt. Ezután megtekintik a Császári Lakosztályokat is (19 hivatalos és magánszoba), ahol Ferenc József és Sissi élt. A  lakosztályok az uralkodói pompát tükrözik. Láthatják a császár audienciatermét, konferenciatermét és hálószobáját, bekukkanthatnak Erzsébet lakosztályaiba, ahol szalonjai, mosdója és fürdőszobája, valamint öltöző- és tornaszobája volt, és ahol ideje nagy részét töltötte.  (délután/kb.3hrs)/ A Hofburgba lépcsőn lehet feljutni.)A hajó éjszaka megy tovább Melk felé. 

5. nap: Melk - PassauA Duna egyik legszebb szakaszánál köt ki a hajó ezen a napon. A Wachau-völgyön végighajózva érkeznek meg Melkbe. - délelőtti kirándulás: látogatás Dürnsteinben. Az út során a csodás Wachau régión átutazva érik el a középkori váráról, ismert bájos Dürnsteint. Kék-fehér templomtornya már messziről látszik. A legenda szerint itt tartotta fogva Oroszlánszívű Richárdot IV. Leopold, miután a harmadik keresztes hadjárat során összevesztek. Városnézés után rövid szabadidő a városban, sétálhatnak a középkori utcákon, és akár meg is látogathatják a barokk apátságot, vagy akár megkóstolhatják a helyi specialitást, a baracklikőrt. (délelőtt/kb.3hrs, utazás autóbusszal, de a városka csak gyalogosan fedezhető fel. Az utcák macskakövesek és meredekek. Az apátság megtekintése saját költségen lehetséges.)- délutáni kirándulás: Melk Apátság felfedezése. A kikötőből autóbusszal utaznak az Apátsághoz. A buszparkolóból az apátság bejáratáig lépcsők és egy kb. 500 m hosszú macskaköves út vezet. A Dunára néző, 11. században alapított bencés apátságot először a Babenbergek erődített várának építették. 1089-es alapítása óta bencés szerzetesek lakják és vezetik. A jelenlegi épületei a barokk korból származnak, Jakob Prandtauer építész tervei alapján készültek. Múzeumnak ad otthont, amelyben számos olyan termet fedezhet fel, amelyeket az építészetnek, a hangnak és a fénynek, valamint a különböző médiumok használatának köszönhetően továbbfejlesztettek. Számítógépes animációk mesélnek az építésének történetéről. Megtekinthetik a márványtermet, a császári folyosót, a könyvtárat. Az Altane - a márványterem és a könyvtár közötti összekötő erkély - csodálatos kilátást nyújt a Duna völgyére. (délután/kb.1óra45perc/ a parkolótól az apátság bejáratáig lépcsők és egy 500 m hosszú macskaköves út vezet)Autóbusszal visszautazás a hajóhoz. Este továbbhajózás Passauba

6. nap: PassauReggeli után kiszállás a hajóról. 

A fakultatív kirándulások programja, a látnivalók megtekintésének sorrendje változhat. 

(BUC_PP)

Osztály leírás:

Az 1976-ban alapított Croisi Europe Cruises jelenleg 45 hajóval rendelkezik, ezzel Európa legnagyobb folyami hajótársasága. Felfedezheti velük Európa legszebb, legromantikusabb folyóit, új oldalukról ismerheti meg többek között Olaszország, Franciaország, Portugália, Németország, Belgium, Spanyolország, Ausztria varázslatos folyó menti városait; és a látványon felül élvezheti a helyi ételeket, borokat, történelmet és kultúrát. 

Hajóadatok:

 • Méretek: 110 m hosszú, 11,4 m széles
 • Utasok létszáma: 159 fő
 • Kabinok száma: 78
 • Áram: 220V 
 • Utasfedélzet: 2

Szállás leírás:

Az MS Modigliani a híres, különösen portréiról ismert olasz festőről lett elnevezve. A hajó a Rajnán és a Dunán közlekedik és e két romantikus folyó által kínált számos csoda felfedezésére viszi utasait.

A 2011-ben teljesen felújított MS Modigliani két fedélzeten elosztva 78 kabinban és egy lakosztályban 159 utas befogadására alkalmas. A kabinok mérete 11 m2 (a lakosztályé 16 m2) és teljeskörű kényelmet biztosítanak a vendégeknek az itt tartózkodásuk alatt. Az elegáns dekoráció és a barátságos légkör tökéletes harmóniában van a környezettel. A felső fedélzeten található étterem, ahol a nagy ablakok lehetővé teszik a panoráma megcsodálását. Ugyanezen a szinten található a társalgó/bár is tánctérrel, míg a napozófedélzeten kényelmes napágyakban pihenhetnek a vendégek.

Útvonal: Budapest | Pozsony | Bécs | Melk | Passau

Indulási kikötő: Budapest

Érkezési kikötő: Passau


Az ár tartalmazza:

 • az 5 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • a teljes ellátást a hajóúton (első nap vacsorától, az utolsó nap reggeliig), 
 • az italokat étkezéskor, és a bárokban (sör, bor, egyes röviditalok, üdítők, ásványvíz, kávé, tea),
 • a welcome koktélt, 
 • a fedélzeti szórakozási lehetőségeket, 
 • a wifit a bárban és a loungban, 
 • a kikötői illetéket.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az indulási kikötőbe való kiutazást és az érkezési kikötőből való visszautazást,
 • az italfogyasztás egy részét a fedélzeten (pezsgőt, a borlapon szereplő borokat, valamint a külön megjelölt italokat),
 • az italfogyasztást a kirándulások során,
 • az egyágyas kabin felárat,
 • a személyes kiadásokat (pl. minibár, telefon),
 • a javasolt borravalót (kb. 10-13 EUR/fő/nap),
 • a kikötőbe való eljutás költségét, 
 • a fakultatív parti kirándulásokat (melyek befizethetők előre irodánkban, vagy a fedélzeten),
 • az utas biztosítást,
 • az útlemondási biztosítást.

- A megadott árak az adott kabin típushoz tartozó legalacsonyabb kategória árai, az elérhető legkedvezőbb ajánlattal kapcsolatban érdeklődjön irodáinkban!- A kikötőkbe való érkezési idő és a kirándulások sorrendje változhat.- A kikötések száma korlátozott, így előfordulhat, hogy egy kikötési pontonon több hajó is állomásozik egymás mellett, és emiatt megeshet, hogy a kabinjuk a ,,szomszéd" hajóra fog nézni. Ilyen esetekben ki- és beszállás esetén a hajón/hajókon kell keresztül menniük.- A fakultatív programok ára helyszíni megrendelés esetén magasabb. A fakultatív programok egy részére a helyszínen nem lehet jelentkezni!- A részvételi díjak esetenként változhatnak, a hajó foglaltsága vagy egyéb akciók illetőleg a hajótársaság módosításai szerint. - Az aktuálisan érvényes részvételi díj miatt, kérjük, forduljanak Kollégáinkhoz. Ajánlatunkat a hajótársaság foglalási rendszere alapján készítjük el.- A hajótársaság fenntartja  az útvonal és program változtatásának a jogát.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-09 - 2024-08-14 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) A.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 444.440 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2024-08-19 - 2024-08-24 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 399.340 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2024-08-24 - 2024-08-29 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 399.340 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
2024-08-29 - 2024-09-03 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 399.340 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2025-06-28 - 2025-07-03 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt All inclusive 479.290 Ft Ft/fő, 2F, All inclusive, Budapest
2025-07-13 - 2025-07-18 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
2025-07-25 - 2025-07-30 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2025-07-30 - 2025-08-04 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
2025-08-04 - 2025-08-09 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2025-08-09 - 2025-08-14 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
2025-08-14 - 2025-08-19 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2025-08-19 - 2025-08-24 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 479.290 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
2025-10-01 - 2025-10-06 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 502.250 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Budapest
2025-10-06 - 2025-10-11 5 éj Kétágyas, ablakos kabin (első/fő fedélzet) C.kat., 2 felnőtt Teljes ellátás 502.250 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Passau
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok