Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Costa Rica körutazás Nemzeti parkok vonzásában, repülővel

Costa Rica, San José, San José Útazonosító: 630888
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében egy európai átszállással, Costa Rica fővárosába, San Joséba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, elhelyezkedés. A főváros, a vulkánokkal körülvett San José kifejezetten kozmopolita stílusú: a gyönyörű koloniális házak mellett modern épületekkel és bevásárlóközpontokkal van teli. A hangulatos piacokon kívül érdemes a Nemzeti Múzeumba is ellátogatni, ahol a gyarmati időkből származó tárgyakon kívül érdekes régészeti leletek is akadnak, illetve a Jáde Múzeumba, ami a világ legnagyobb jádeszobor-gyűjteményét őrzi.

2.nap

Kora reggel elutazás Tortuguero régióba. Nagybuszos transzfer a kikötőig, aztán hajóval utazunk tovább. A busz áthalad Braulio Carillo Nemzeti Parkon, amely Costa Rica egyik leghíresebb parkja, csodálatos biodiverzitása miatt, védett terület. Útközben megállunk egy tipikus, bőséges reggelire. Sok-sok ananász és banán ültetvényt lehet látni az út során. Megérkezés a kikötőbe, ahol átszállunk kényelmes hajónkba és megkezdjük csodálatos, egzotikus utazásunkat a Tortuguero-csatorna gyönyörű folyóin, csatornáin és lagúnáiban. Ebéd időben érkezünk szállásunkra, ahol egy üdvözlő ital és ebéd vár ránk. A miniatűr Amazonas-ként is ismert terület az ide érkező teknősökről kapta nevét. Július és szeptember között teknősök sokasága érkezik a Karib-tenger partjára, hogy tojásaikat lerakják és beássák. A természetkedvelők itt igazán kiélhetik magukat, lagúnák, csodálatos növény és állatvilág várja őket. A szállás tipikus trópusi lodge-ban lesz, vacsora.

3.nap

Reggeli majd vezetett séta a lodge saját ösvényein. Ebéd, majd újabb kirándulásra indulunk a Tortuguero Nemzeti Parkba, felfedezzük a csatornákat kis, nyitott csónakokon, hogy jobban lássuk az állat- és növényvilágot. A Tortuguero hajózható tavak, folyók és csatornák hálózata (természetes és ember alkotta), amelyeket szállításra használnak, és nagyszerű hely a vadon élő állatok, például madarak, majmok, két- és háromujjú lajhárok, amerikai krokodilok és kajmánok megfigyelésére. A csatornák menedéket nyújtanak a veszélyeztetett állatoknak is, mint például a keleti indián manátusz, a krokodilok, a rákfélék széles választéka. Az 1975-ben alapított Tortuguero Nemzeti Park Costa Rica egyik biológiailag legváltozatosabb érintetlen természeti területe, és az ország egyik legbujább táját kínálja. Területe 26 156 hektár, és azzal a fő céllal hozták létre, hogy megvédje a Karib-tenger nyugati részének legfontosabb zöld teknős fészkelőterületét. Este vacsora szállásunkon.

4.nap

A reggelit követően utazás hajóval vissza La Pavona kikötőjébe, majd onnan autóbusszal az Arenal Vulkán régiójába. Az út sokszor festői, sokszor kis falvakon keresztül vezet, megcsodálhatjuk a vidéki életet és az ország természeti gazdagságát. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megérkezés szállásunkra, bejelentkezés, szabadidő.

5.nap

Reggeli után egy csodálatos és izgalmas kirándulást teszünk az Arenal Nemzeti Parkban. Egy 3 km-es közepes nehézségű kirándulás során megtapasztaljuk a dzsungelek függőhíd világát. A vadregényes trópusi erdőben összesen 16 hídon megyünk át, ebből 6 függőhíd. A leghosszabb ezek közül 97 méteres és a legmagasabb 25 méterre található a földfelszínétől. Teljesíthető kaland még a legbátortalanabbaknak is. Az ösvényeken sétálva a trópusi erdő lenyűgöző világa nyílik meg. Ezen a három kilométeres ösvényen elmerülhet a változatos állat- és növényvilágban, több mint 50 madárfajban, amelyet ezen a helyen számoltak, amely a régió és a trópusi növényfajok egyik legtermékenyebb madármegfigyelő sétáját kínálja. Az Arenal terület jól ismert állatvilágának sokféleségéről, azonban az egyik legnépszerűbb faj a lajhár. Lehetőségünk lesz megcsodálni a két- vagy háromujjú lajhárokat, mivel ez a régió legnépszerűbb faja, de ezen kívül találkozhatunk tarka tukánnal, mérgező kék békával, illetve leguánokkal. Végezetül megcsodáljuk a 70 méter magas vízesést és a pillangókertet. Visszatérés szállásunkra, vacsora.

6.nap

Reggeli után utazás Monteverdébe, ahol többek közt a világ egyik legszebb madara él, de elsősorban ,,Felhőerdőjéről" ismert. A majd 1500 méteres magasságban lévő területen közel 100%-os a páratartalom egész évben, ami elhelyezkedésének köszönhetően a partok felől folyamatosan áramlik, ezt a fák felfogják, így hozva létre különleges felhőkupolákat. Ezen a 3500 hektárnyi területen található a világ biológiai sokféleségének 2,5%-a, és ezzel a legfontosabb magánrezervátumok közé tartozik Costa Ricában, amely több mint 100 emlősfajnak, 400 madárfajnak, rovarfajták tízezreinek, és 2500 féle növénynek - többek között 420 orchideafajtának ad otthont. Bejelentkezés a szállodába, pihenés. Az esti órákban, a sötétedést követően indulunk az erdő felfedezésére, lévén az napnyugta után elevenedik csak meg.

7. nap

Egész napos kirándulás Monteverde természetvédelmi területére, három túrát kínálunk egyben. Betekintést nyerhetünk a kávékészítés rejtelmeibe, hiszen ez az ország egyik legfontosabb iparága. Megismerhetjük, hogy kerül egy csésze finom kávé az asztalunkra, az éppen csak leszedett magból. Ezt követően a híres csokoládétúra következik, ami tökéletes kiegészítője a kávézásnak, majd végül a cukornád történetét ismerhetjük meg és azt, hogy ez, hogy kapcsolódik az előző kettőhöz. Visszatérés a szállásunkra.

8. nap

Ízletes reggelinket elfogyasztva készen állunk egy újabb izgalmas kalandra. Costa Rica középső csendes-óceáni régiójában két város található, jelentős turisztikai létesítményekkel és vonzerővel. Az itteni ökoszisztéma számos védett növény- és állatfajnak biztosít élőhelyet, a Manuel Antonio, illetve a Carara Nemzeti Park területén. Túránk során megfigyelhetünk krokodilokat természetes környezetükben, hajózunk a Tarcoles folyón, eljutunk a Vörös Papagájok földjére, amely egyben otthona különböző majmoknak és vaddisznóknak. Ebéd a túra ideje alatt, majd bejelentkezés szállásunkra, pihenés akár a tengerparton.

9. nap

A reggelit követően felfedezzük a nemzeti park természeti szépségeit, ahol változatos növény- és állatfajok, mint majmok, lajhárok, madarak, hüllők és pillangók várnak ránk. A festői közel 2 kilométeres túra átvezet a világ egyik legszebb strandjain, élvezhetjük a hófehér homokos strandokat, a kristálytiszta kék vizet, Costa Rica legnépszerűbb nemzeti parkjában. Visszatérés szállásunkra, vacsora.

10.nap

A reggelit követően visszautazás a fővárosba, majd autóbuszos informatív városnézés San Joséban. A főváros egyben kulturális központ is, a történelmet, művészetet kedvelők Mekkája. Itt található a Nemzeti Szinház, az egyik legjelentősebb kulturális szimbóluma Costa Ricának. A főváros kulináris élményeket is nyújt. A központi piacon megtekinthetők az itt termett gyümölcsök, zöldségek, megkóstolhatjuk a tipikus ételeket vagy megvásárolhatók a népművészeti termékek. Az utcákat járva megcsodálhatjuk a hatalmas nagy tereket, parkokat.

11. nap

Hazaérkezés az esti órákban Budapestre.

 

Tudnivalók

  • Utazás időtartama: 11 nap/9 éjszaka
  • Indulási időpontok: XI.27.
  • Utazás: az Air France/KLM menetrendszerinti járatával, Budapest-San Jose -Budapest útvonalon, a helyszínen autóbusszal, hajóval a programnak megfelelően, esetenként megosztva más csoporttal (de saját idegenvezetővel)
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban, Tortugueroban lodge-okban
  • Ellátás: reggeli, illetve program leírás szerint
  • Minimum létszám: 15 fő
  • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 100 USD
  • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

 

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő Érkezési idő
Budapest - Amszterdam 06.30 08.45
Amszterdam - San Jose 12.40 17.25
San Jose - Amszterdam 20.05 13.30
Amszterdam - Budapest 19.25 21.40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-27 - 2024-12-07 9 éj 2 ágyas standard szoba leírás szerint 1.419.900 Ft Ft/fő, Program szerint
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok