Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

BORNEÓI KALANDOK

Malajzia, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Útazonosító: 631096
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban

Az érintetlen borneói vadvilág a világ egyik legősibb, egyenlítői esőerdeje mélyén fedi fel titkait. Az egyedi állatvilág közelsége: a Borneói nagyorrúmajmok, az indákon hintázó orángutánok, a borneói törpeelefántok mellett a dzsungel áthatolhatatlan gazdagsága emlékezteti az utazókat a természet vad és zabolátlan szépségére.

1. nap o Budapest - Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről az esti órákban repülőgéppel Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba.

2. nap o Kuala Lumpur

Megérkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban, majd rövid panoráma városnézéssel egybekötött transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram, pihenéssel.

3. nap o Kuala Lumpur - Kuching

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, utazás Borneó szigetére, Kuching városába. Megérkezés után rövid autóbuszos városnézés a macskák városának is nevezett Kuchingban, mely során megtekinthető a Sarawak Múzeum épülete, a macskaszobor, a Macska Múzeum épülete, a Tua Pek Kong buddhista templom és a kínai negyed. A városnézés után transzfer a szállodába. Szállás Kuchingban.

4. nap o Kuching

Reggeli után látogatás a Dél-Kínai tengerbe ömlő Santubong és Salak folyók deltavidékén, melynek mangróve erdői számos hüllőnek, ráknak, halnak, gyíknak és majomfélének és az itt honos, folyóvizekben élő Irrawady delfineknek is otthont adnak. Ezen a területen honos a vörös és fekete mangrove fa, amit építőanyagként és faszén alapanyagként is hasznosítanak a helyi lakosok. Délután utazás az Annah Rais bambuszból épült hagyományos hosszúházaihoz, a borneói esőerdők mélyére, ahol a bidayuh törzs hétköznapjai figyelhetők meg. Szállás Kuchingban.

5. nap o Kuching - Mulu

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Muluba helyi repülőjárattal. Látogatás az egyik legnagyobb denevérbarlanghoz, a Deer & Land Caves-hez. A nagyjából 5 kilométeres séta során több ezer denevér, számos csodálatos barlangképződmény, cseppkő- és mészkőforma látható. A túra vége egybeesik a nagy denevérkivonulással, amikor több ezer denevér egyidőben repül ki a barlangokból. Szállás Muluban.

6. nap o Mulu Nemzeti Park

Reggeli után látogatás a csónakkal elérhető Batu Bungan piacra, ahol számos vásárlási lehetőség várja az utazókat, majd látogatás a szelek barlangjánál. Muluban található az egyik leghosszabb barlangrendszer a világon, hossza mintegy 220 km, ahol lehetőség nyílik a föld alatti folyók megtekintésére is. Szintén itt látható a Sarawakban honos egylevelű virág, a Monophyllea pendula is. Délután transzfer a szállodába Muluba, ahol vacsora után szabadprogram pihenéssel.

7. nap o Mulu - Kota Kinabalu

Kijelentkezés a szállodából, majd utazás repülővel. Borneó északi részére, a tengerparti Kota Kinabaluba. Sabah állam fővárosa - becenevén KK - az esőerdő ölelésében, a Kinabalu Nemzeti Park mellett fekszik; strandjairól, nyüzsgő piacáról, vízparti sétányáról, városi mecsetjéről nevezetes. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram pihenéssel.

8. nap o Kota Kinabalu - Sandakan - Sukau

A kora hajnali órákban utazás helyi kisrepülőgéppel a Sepilok Orangutan Rehabilitációs központba, ahol elsősorban a beteg és árva orángutánok és a rendkívül ritka maláj medvék nevelésével, illetve vadonba való visszaszoktatásával foglalkoznak. A látogatás után transzfer a természetben fekvő szálláshelyre, ahol ebéd, majd a szállodai szobák elfoglalása és rövid pihenő. Hajós kirándulás a Kinabatangan folyó mentén, az érintetlen esőerdőkben, mely során megannyi itt honos állat- és növényfaj - köztük a jellegzetes Borneói nagyorrúmajom - megfigyelésére van lehetőség. Szállás a Sukauban található lodge-ban.

9. nap o Sukau Kinabatangan

Kora reggeli ébredés után rövid dzsungelszafari a környező, érintetlen őserdőkben, mely többek között a borneói törpeelefánt és Borneó egyik legfőbb látványossága, a vadon élő orángutánok természetes élőhelye. Napközben gyalogos túra az őserdő érintetlen területein, majd hajókázás a Kinabatangan folyón. Szállás Sukauban.

10. nap o Sandakan - Kota Kinabalu

Reggeli után utazás Sandakanba, Sabah állam második legnagyobb városába, mely elsősorban a környék kiemelkedő természeti látnivalóiról és a város ízletes tengeri ételeiről ismert. Látogatás a helyi piacon, a víz felszínére épített házaktól hemzsegő Sim-Sim vízifaluban, majd a Puh Jih Syh buddhista templomban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Sandakan-öbölre. Utazás Kota Kinabaluba, majd transzfer a szállodába.

11. nap o Kota Kinabalu - Manukan sziget

Reggeli után hajós kirándulás a festői tengerpartjáról híres Manukan-szigetre, mely kb. 20 perces hajóútra található Kota Kinabalutól. Egész napos szabadprogram a szigeten pihenéssel, sznorkelezési és búvárkodási lehetőséggel (étkezés a helyszínen fizetendő). Szállás Kota Kinabaluban.

12. nap o Kota Kinabalu - Kuala Lumpur

Reggeli után utazás helyi repülőjárattal Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.

13. nap o Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket egyaránt. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

14. nap o Kuala Lumpur

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

15. nap o Kuala Lumpur - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd egész napos szabadprogram és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás repülőgéppel Budapestre.

16. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Minimum létszám: 12 fő.

Szállás:

13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban reggelivel, valamint 6 ebéddel és 5 vacsorával

Ellátás:

+ 6 ebéd és 5 vacsora


Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Kuala Lumpur - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az országon belül helyi repülőjáratokkal és légkondicionált autóbusszal
     

  • illetékek

  • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban
     

  • reggelis ellátás, valamint 6 ebéd és 5 vacsora
     

  • a leírás szerinti programok belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
     

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-12 - 2024-07-26 14 éj Kétágyas szoba Reggeli 1.969.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
2024-10-05 - 2024-10-19 14 éj Kétágyas szoba Reggeli 1.969.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok