Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Zakhyntos

Zakyntos szigete (Zakinthos)

a Jón-tenger második legdélebbi szigete, az első Kythira. Nemzeti parkja a déli oldalon található, ahová a „Caretta Caretta”, azaz az álcserepes teknősök lerakják a tojásaikat. Ezek a különleges teknősök a sziget szimbólumai is egyben. A másik jelképe a szigetnek, a Navagio-öböl (Hajóroncs-öböl), amelyet a Panagiotis nevű hajó roncsa ékesít, amit még a 70-es években sodort partra egy nagy vihar. A helyiek története szerint viszont, egy csempész hajó volt amit a parti őrség itt kapott el, a roncs elszállítása annyira költséges lett volna, hogy inkább hagyták a helyén, így vált turista látványossággá.

Zakinthos rendkívül sok változatos stranddal rendelkezik, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Van homokos és kavicsos, nyugodt és zsúfolt, hosszú és rövid egyaránt.
A legkedveltebb strandok a következők: San Nikolas Beach, Porto Zorro Beach, Banana Beach, Makris Gialos Beach és a Kaminia Beach.

Közlekedési eszköznek a motort ajánljuk, nagy teljesítményű robogókat is lehet bérelni, és olyan utakon is haladhat, amit a helyiek ismernek, olyan öblöket fedezhet fel és járhat be, amit csak kevesen. Így főszezonban is számíthat igazi magányra!

Zakyntos nyaralás repülővel 2024 - Zakyntos akciós utazás

További ajánlataink