Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

El Clásico - Klasszisok harca

Az El Clásico a Real Madrid és a Barcelona összecsapása a futball szerelmeseinek karácsonya. Legyen az a bajnokság a Bajnokok Ligája vagy akár a Spanyol Kupa, a két ősi rivális mindig óriási presztízsharcot vív egymással. Ezt a fergeteges, életre szóló sportélményt egyszer minden igazi futballszurkolónak és rajongónak a helyszínen kell átélnie! Szurkoljon élőben, élje át az Aréna fergeteges hangulatát, döntse el személyesen hogy ki a jobb, a Barca vagy a Real, Messi vagy Ronaldo és nem mellékesen élvezze a spanyol főváros vibráló semmivel sem összetéveszthető felejthetetlen forgatagát!

Történelem:

Az El Clásico egy labdarúgó-mérkőzés Spanyolország két legsikeresebb labdarúgóklubja, az FC Barcelona és a Real Madrid CF között.

Eredetileg csak a La Liga bajnoki meccseit illette a megnevezés, de később az egyszerűség kedvéért, továbbá a nem elhanyagolható marketing-érdekek miatt a nevet kiterjesztették a két csapat egyéb egymás elleni találkozóira is. Az első mérkőzést 1902-ben rendezték, azóta eddig összesen 230 tétmérkőzést játszott a két csapat, amelyből 170 volt spanyol bajnoki-mérkőzés. A két csapat közül a Real Madridnak 92 győzelme van, a Barcelonának 90. A bajnoki mérkőzéseket tekintve a Real Madridnak 71, a Barcelonának 67 győzelme van. (forrás:wikipedia)