Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Everton FC

Az Everton Football Club egy 1878-ban alapított angol futballcsapat Liverpoolban. Jelenleg a Premier League-ben szerepel a csapat és története során több szezont töltött az élvonalban, mint bármely másik angol klub. Az öt legsikeresebb angol csapat között tartják őket számon, mivel kilencszer megnyerték a bajnokságot, ötször az FA Kupát, egyszer pedig a KEK-et. Legutóbb 1995-ben nyertek trófeát, az FA Kupát.

Az Everton eredetileg a Stanley Park délkeleti részén játszott, ahol a Liverpool új stadionja fog felépülni 2011-re. Az első hivatalos meccset 1879-ben játszották itt. 1882-ben egy J. Cruitt nevű személy a klubnak adományozott egy földterületet a Priory Roadon, ahonnan később átköltöztek az Anfieldre, ami 1892-ig szolgált az otthonukként. A bérleti díjról szóló viták miatt a Kékeknek távozniuk kellett innen. Ekkor alakult meg a Liverpool és azóta ők használják az Anfieldet. Az Everton a Goodison Parkba költözött, ahol azóta is játszik.

A Goodisonban minden brit stadionnál több élvonalbeli meccset rendeztek. Az 1966-os VB alatt az egyik elődöntőt itt rendezték. Ez volt az első angol stadion, melybe talajfűtés került és amelyiknek először volt kettő- majd háromemeletes lelátója. A Goddison az egyetlen olyan stadion, melyhez tartozik egy templom.

A meccseken a játékosok kivonulásakor le szokták játszani a Johnny Todd című gyerekdalt, mely 1890-ből származik. Ezt leginkább liverpooli gyerekek szájából lehetett hallani és egy tengerészről szól, aki szomorú, mikor távol van a kedvesétől.

A tartalékok a Halton Stadiumban játszanak, Widnesben.

A csapat szeretne egy új stadiont építeni Kirkbyben, mely 55 000 néző befogadására lenne alkalmas és New Goodison lenne a neve. Az önkormányzattal 2006-ban kezdtek el tárgyalni a vezetők.  forrás wikipeida

2016/17
Érkezett
: Maarten Stekelenburg (Fulham, 1.000.000), Idrissa Gueye (Aston Villa, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Shani Tarashaj (Grasshopper), Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), Luke Garbutt (Fulham)
Távozott: Tim Howard (Colorado Rapids, i.), Felipe Mattioni (szl.), Tony Hibbert (szl.), Leon Osman (szl.), Steven Pienaar  (szl.), John Stones (Chelsea, 55.600.000) 
forrás nemzetisport.hu

Teljes csapatnévEverton Football Club
BecenévThe Toffees, The Blues,
The People's Club
SzékhelyLiverpool, Anglia
Alapítva1878 (St. Domingo FC néven)
Stadion megtekintése >> Goodison Park

Mérkőzések

Folgalási útmutató

Ajánlatkérés