Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Lyon - Stade des Lumières

A Parc Olympique Lyonnais egy francia labdarúgó-stadion és szabadidős komplexum, mely Lyontól keletre, Décines-Charpieu területén található. Megépítésének ötlete 2007-ben merült fel, a kivitelezésre 2012 és 2015 között került sor.

A hivatalosan 59 186 néző befogadására alkalmas építmény megfelel az UEFA legmagasabb (4-es) szintű kategóriájának, ami azt is jelenti, hogy akár Bajnokok Ligája-döntőt is rendezhetnek benne. Az ország 3. és Európa 27. legnagyobb stadionjának számít.
A stadion tervezésénél odafigyeltek arra, hogy a nézőknek a lehető legjobb rálátást biztosítsák a pályára, illetve arra is, hogy a létesítmény könnyen megközelíthető legyen. 350 hely van a mozgáskorlátozottak számára fenntartva. Emellett számos más szolgáltatást is biztosítanak a látogatóknak: a stadion területén Wi-Fi-hálózat, cashless fizetési rendszer, több vendéglátóipari-egység, ajándéktárgyakat árusító üzlet és sportmúzeum is működik a helyszínen
A stadion tömegközlekedéssel, gépkocsival és kerékpárral közelíthető meg. Meccsnapon a város négy pontjáról induló autóbusz- és villamosjáratok érvényes mérkőzésjeggyel vehetőek igénybe. Ezek a járatok nagyobb csomópontokból és parkolóhelyekről indulnak, így biztosítva a forgalmi dugók elkerülését is.
(forrás:wikipedia)


Alaprajz


Térkép