Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Liverpool - ANFIELD ROAD STADIUM - Liverpool hazai mérkőzéseinek helyszíne

Az Anfield Stadion (angolul: Anfield Stadium) röviden csak Anfieldként emlegetik. Ez a stadion az UEFA besorolása szerint 4 csillagos, emellett Anglia legsikeresebb klubjának, a Liverpool FC-nek az otthona. Eredetileg az Everton FC pályája volt. A stadion jól ismert a pálya dél-nyugati oldalánál található Kop-ról, és a hangulatról, amit a szurkolók keltenek a mérkőzések alatt. A Liverpool FC azt tervezi, hogy felváltja az Anfieldet egy új stadionnal a Stanley Parkban, amelynek építését 2007-ben kezdték el. Az új stadiont a 2011-12-es szezon elején tervezik megnyitni, amely további 14 000 szurkolót lesz képes befogadni. A klub történetének két legsikeresebb menedzsere előtt tisztelegnek a híres anfieldi kapuk. A Shankly Kapu az egyesület szellemiségét megteremtő, legendás Bill Shankly-ra emlékeztet, aki 1959 és 1974 között tartó regnálása alatt Anglia meghatározó csapatává emelte a Liverpoolt, míg a Paisley Kapu az utódjának, Bob Paisley-nek állít örök emléket, akinek kilenc évig tartó irányítása alatt a Vörösök hat bajnoki címet és három BEK trófeát szereztek. A Shankly Kapu felett olvasható a Gerry & The Pacemakers klubhimnusszá emelkedő híres slágerének refrénje, a "You'll Never Walk Alone". A Paisley-kapun áthaladva, a klub ajándékboltja előtt áll Shankly szobra, a talapzatán a "He made the people happy" (Boldoggá tette az embereket) felirat hirdeti, hogy mekkora hatással volt a tevékenysége a Liverpool szurkolóira. A létesítményen belül, a játékoskijáró felett egy "This is Anfield" (Ez Anfield) feliratú plakát díszeleg, ezt még a skót legenda helyezte el itt, elmondása szerint azért, hogy "emlékeztesse a fiainkat, hogy kikért játszanak - és emlékeztesse az ellenfeleinket, hogy kik ellen játszanak." További látványosság a Boot Room, egy régi cipőszertár.

 

STADION MEGKÖZELÍTÉSE

 

A stadion a város északi részén található a városközponttól 4 km-re. A liverpooli repülőtérről az Express Bus Service 500 buszjáratai közlekednek a városközpontba.

A Liverpool FC stadionja legkönnyebben a Paradise St.-ről induló 26-os, vagy a Queen Square-ről induló 17B, 17C, 17D és 217-es autóbuszokkal érhető el.

 


Stadion alaprajz


Térkép

Hospitality csomagok

Hospitality csomag - hosszú oldalon - alsó szintek. A csomag tartalma: Code Lounge bár használat,félidőben italok, készpénzes bár autentikus "street food" ételek megvásárolható Legends bárban, mérkőzés program és sorsolás