Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Barcelona Camp Nou

Barcelona Camp Nou

A Camp Nou (katalánul) (magyarul: Új Mező), gyakran Nou Camp az FC Barcelona labdarúgócsapatának otthona Barcelonában, Katalóniában. A stadion 1957-ben készült el, az akkorra kicsinek bizonyuló Les Corts helyett, és Európa legtöbb néző befogadására alkalmas labdarúgó arénája lett. Az 1998-99-es szezon során az UEFA "ötcsillagos stadion" minősítéssel ismerte el a Barça otthonának nagyszerűségét. Az épület hivatalos neve Estadi del Futbol Club Barcelona volt 2000-ig, amikor a tagok a névváltoztatásról rendezett szavazáson azt javasolták, hogy legyen az addigi becenév, a Camp Nou a hivatalos név.  (forrás wikipedia)Megközelítés:

Barcelona repülőtérről félóránként gyorsvasút közlekedi a városba.

A Girona repülőtérről, ahova a "fapados járatok érkeznek" , taxival érdemes a Girona vasútállomásig menni, ahonnan vonattal lehet a városközpontba jutni. A repülőtérről transzfer buszok is közlekednek a városközpont felé, ezekről a légitársaságnál érdemes érdeklődni.

A városközpontból a 3-as és az 5-ös metróval lehet elérni az FC Barcelona stadionját. A 3-as metróról a Maria Cristina vagy a Les Corts állomáson kell leszállni, az 5-ös metróról a Collblanc vagy a Badal állomásnál


Térkép