Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Isztriai-félsziget bemutása

Az Isztria-félsziget avagy Isztria (horvátul és szlovénül Istra, olaszul Istria) az Adriai-tenger egyik nagy félszigete, melynek területén jelenleg Szlovénia és Horvátország osztozik.
Enyhe déltengeri klíma, illatozó fenyőerdők árnyékában megbúvó strandok, sötétlő babérlombok, virágzó leanderek, magasba nyúló sziklacsúcsokon épült festői települések s nem utolsósorban vendégszerető helybéliek várnak bennünket, ha a horvát tengerpart legészakibb részét választjuk vakációnk színhelyéül. Az Adria felső részének mediterrán világa kék tengerével, verőfényes ligeteivel, velencei hangulatú kikötővároskáival szinte „karnyújtásnyi” távolságra fekszik hazánktól. Ha sikerül időben útnak indulnunk, délután már a tenger hűsítő hullámait élvezhetjük az Isztria valamelyik nyaralóhelyén, hiszen a magyar határtól egészen Rijekáig (Fiume) jó minőségű autópályán tehetjük meg az út java részét.

Rovinj

Az olasz múltjából máig sokat megőrző egykori velencei kikötőváros legfőbb vonzerejét emberléptékűsége adja: hiányoznak a bejárhatatlan távolságok, nincsenek hatalmas terek, viszont annál több van a hangulatos, egymást keresztező keskeny, zegzugos sikátorokból.

A kacskaringós, macskaköves utcákkal sűrűn behálózott festői szépségű óváros párját ritkítja – ideális terep ez egy romantikus nyaraláshoz. A dombra épült óváros sikátorait járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. A városka főterén, a Tito téren számos remek vendéglő és kávézó sorakozik, de az óváros kis utcáiban is egymást érik a hangulatos vendéglátóhelyek. Amit feltétlenül ajánlunk: Trattoria Dream (Rakovca Joakima 18.) és a Giannino (Ferrija Augusta 38.).

Tipp: Rovinj környékén többféle strandolási lehetőség kínálkozik: van itt apró kavicsos, sziklás, homokos, füves, kiépített betonos strand, válogatni lehet bőven. A tömegstrandolás veszélye nem áll fenn, hiszen szinte mindig találni egy eldugottabb, napozásra alkalmas lapos sziklát, ahova elvonulhatunk a zsivajgó embertömegtől. A közelben fekvő szigeteken (Szent Katerina, Crveni otok, azaz Vörös-sziget) is jókat lehet fürdőzni, ahova a kikötőből induló kis hajókkal juthatunk át – jelképes összegért.

Poreč

Poreč üdülőövezete a strandolás, szórakozás, sportok és a gasztronómiai élvezetek végtelen lehetőségével ma nemcsak az Isztria, de az egész horvát partszakasz egyik legnagyobb turistaközpontja is, ebből kifolyólag nem éppen a nyugalom völgyébe látogat, aki Porečet választja úti céljául. Porečtől délre terül el két népszerű üdülőhely: a Zelena és a Plava laguna. Tiszta vizük, tagolt, sziklás partjuk teljes hosszában alkalmas a fürdőzésre, búvárkodásra.Tipp: Poreč tágabb környéke bővelkedik kirándulóhelyekben, ezek egyike a Baredine nevű sziklaüreg. A csodálatos cseppkőbarlanghoz tett kiruccanás nyáron hűsítő felüdülést biztosít.

forrás nlcafe

Isztriai-félsziget utazás, nyaralás, szállás

További ajánlataink