Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Rab-sziget bemutatása

Rab-sziget sokak szerint a Kvarner-öböl legszebb szigete. Legtöbbször kisgyermekes családok választják, a gyorsabb autós elérés miatt, homokos strand, itt van elérhető távolságban először. Rab-sziget némi hátránya, hogy a tengeri fürdőzésen, és a természeti szépségek élvezetén kívül nincs sok jelentős látnivaló, szinte mindent megnézhetünk 2 nap alatt. Ennek oka, hogy a sziget maga meglehetősen kicsi. Tehát Rab-sziget tán inkább olyanoknak való, akik a tengerparti nyaralásnál sokkal többet nem akarnak csinálni, esetleg Rab város óvárosában sétálgatni a keskeny, romantikus hangulatú, fényes kövezetű utcácskákban.

Lopar nyaraló településnél található, két kilométer hosszú Rajska Plaža (Éden/Paradicsom Part). Nagyon híres ez a finom-homokos, sekély, kristálytiszta, meleg-vizes (nyáron 28 fok körüli), kifejezetten családbarát strand, ahol zöld fenyők árnyékában is lehet heverészni. Ami többeknek nem tetszik ebben a strandban, hogy nagyon –már-már fárasztóan - sokat kell gázolni a sekély, térdig érő vízben, amíg az ember belebukhat végre a hűsítő, mélyebb vízbe.

Tehát ha van 5 év alatti gyermeke, akit a védett öbölben lubickálva biztonságban akar tudni, ez a megfelelő hely, ha esetleg nagyobb gyermeke meg már kamasz és bulizni vágyik, neki a Rab várostól 10 kilométerre fekvő Pudarica strand, ahol a nagyon mutatós Santos beach club éjjel-nappali bulijai állnak a középpontban. Rab-sziget jó a sznorkelezési (pipás búvárkodási) lehetőségek miatt is. Igaz a búvárkodás nem éppen a homokos strandoknál lévő vizekben a legjobb. Rab-szigeten a szezon másjus végétől szeptember 20-ig tart. A szezon időtartama egybeesik azzal, hogy mikor lehet a tengerben fürödni.

A szigetet rendszeres kompjárattal lehet megközelíteni.

Kis gyermekes családoknak ajánljuk - lassan mélyülő part, homokosabb részek

További ajánlataink