Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

LA LIGA - Spanyol bajnokság

Spanyol Bajnokság La Liga jegyek 2024-2025 - Belépőjegyek és fociutak

További ajánlataink

A La Liga

A spanyol labdarúgó-bajnokság első osztálya, ismertebb nevén Primera División, hivatalosan – a fő szponzor bank nevéből – Liga BBVA, gyakran csak La Liga a spanyol labdarúgás legmagasabb osztálya. A bajnoki címvédő jelenleg az FC Barcelona.

Az alapítás óta kilenc klub szerzett legalább 1 bajnoki címet, de az 50-es évek óta a Real Madrid és a Barcelona játszanak vezető szerepet. A 2 klub összesen 55-ször nyerte meg a bajnokságot, előbbi 32, utóbbi 23 alkalommal. A 30-as, 40-es években többesélyes volt a bajnokság, többször diadalmaskodott például a Valencia, az Atlético Madrid, a Deportivo vagy az Athletic Bilbao.

A nemzetközi szerepléseket tekintve a 3 legsikeresebb spanyol klub a Real Madrid, a Barcelona és a Valencia. Csak ez a 3 egyesület tudott minimum 5 nemzetközi kupát szerezni. Ez a 3 csapat az összes európai csapatot nézve is a 10 legeredményesebb között van, a Real Madrid a legeredményesebb több, mint 10 nemzetközi kupájával. A 2005–06-os szezonban a Barcelonának a Bajnokok Ligáját, a Sevillának az UEFA-kupát sikerült megnyernie, így 1997 után a spanyol lett az első bajnokság, amely sikeresen teljesítette az „európai duplát”, vagyis egyazon ország bajnokságának 2 csapata győzött a két legrangosabb európai kupában.

A spanyol labdarúgó-bajnokság jelenleg a 2. legerősebb bajnokság az UEFA által összeállított lista szerint. Első a Premier League, míg a spanyol mögött az olasz bajnokság áll. A legutóbbi szezonban a mérkőzések átlag nézőszáma 29 029 volt, ezzel a 6. legnézettebb csapatsportág, a labdarúgó-bajnokságokat tekintve pedig a harmadik a Bundesliga és a Premier League mögött. (forrás:wikipedia)

La liga belépő árak, Spanyol Bajnokság Belépőjegyek 2024-2025